Арсеній Яценюк: МВС, СБУ та ГПУ мають зробити все для притягнення до відповідальності винних у пожежі на нафтобазі
п’ятниця, 12 червня 2015, 15:09

Міністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України під керівництвом Генеральної прокуратури України повинні вжити всіх заходів, аби винні у пожежі на нафтобазі на Київщині були притягнені до кримінальної відповідальності.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 12 червня.

Глава Уряду нагадав, що 28 січня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про обов’язкову перевірку всіх об'єктів техногенної небезпеки і пожежонебезпечних об'єктів – загалом 5 986. За квітень-травень вже перевірено 1 961 об'єкт.

База на Київщині, де сталася пожежа, в минулому році перевірялася п’ять разів, цьогоріч - 20 травня. За результатами перевірки цього об'єкту, наголосив Арсеній Яценюк, було визначено 64 заходи, які провинна була виконати відповідна компанія.

«В результаті невиконання заходів ми маємо одну з найбільших пожеж і п’ять смертей. І тут будуть питання як до тих, хто є власниками нафтобази, до директора та головного інженера, - так і до тих, хто контролює», - наголосив він.

«Притягнути до кримінальної відповідальності всіх, хто винен у пожежі та невиконанні закону. Притому що Уряд перевіряє всі вибухонебезпечні об'єкти, адже країна знаходиться у стані війни і офіційно запроваджена антитерористична операція», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що за наявною інформацією у 2010 році посадовими особами Міністерства оборони і військової частини у Василькові «надавався дозвіл на незаконне розміщення нафтобази у безпосередній близькості - близько 50 метрів - до військових складів, де сконцентровані об'єкти військової інфраструктури, зброя, амуніція і вибухові пристрої».

Глава Уряду звернувся до Служби безпеки України разом із військовою прокуратурою розпочати розслідування «щодо незаконного розміщення нафтобази в безпосередній близькості до військового об'єкту, що могло потягнути за собою незворотні наслідки», та вжити заходів для притягнення до кримінальної відповідальності винних посадових осіб Міністерства оборони.

Глава Уряду нагадав, що вчора звернувся до Міністра МВС України Арсена Авакова з тим, щоби Міністерство внутрішніх справ розпочало відповідне кримінальне провадження.

У жовтні минулого року, повідомив Глава Уряду, МВС уже була порушена кримінальна справа щодо цієї бази:

«За дивним збігом обставин колишнє керівництво Генеральної прокуратури закрило цю справу, тому що прокуратура має на це виключні повноваження».

«Переконаний, що новий Генеральний прокурор України, як відповідальна і фахова людина, зробить все для розслідування цієї кримінальної справи, для поновлення кримінального провадження і, відповідно, - для того, щоби разом із Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, під керівництвом Генеральної прокуратури України винні повинні бути притягнені до кримінальної відповідальності», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua