Арсеній Яценюк на Київському Безпековому Форумі: «Ми не маємо права програти – йдеться про майбутнє Європи та світу» (Відео)
четвер, 28 травня 2015, 15:19

 

«Ми готові подолати всі виклики, які постали перед Україною. У цьому нам потрібна підтримка вільного світу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності - шлях до безпеки».

Арсеній Яценюк підкреслив, що конфлікт, який зараз відбувається на території Східної України має  геополітичний вимір.

Він нагадав, що 1994 року Україна підписала «сумнозвісний Будапештський меморандум»: «Ми отримали гарантії від низки держав, в тому числі від держави-агресора Росії – щодо територіальної цілісності та незалежності України. Ми відмовилися від одного з найбільших у світі арсеналів ядерної зброї. І врешті – ми втратили Крим, а в Донецьку та Луганську перебувають російські війська».

«Росія з її антиукраїнською агресією, незаконною анексією Криму та вторгненням в Донецьк і Луганськ повністю підірвала програму нерозповсюдження ядерно зброї», - підкреслив Глава Уряду.

«Чи Росія бореться тільки з Україною? Ні. Це боротьба проти вільного світу. Це боротьба проти цінностей і демократії. Це війна між правдою та лицемір’ям, між свободою та диктатурою, між майбутнім та минулим», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що дуже багато залежить від «спільної відповіді на російську агресію». Він наголосив, що цінує зусилля ЄС, канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда, адміністрації США «в підтримці України, аби подолати цю катастрофу»: «Ми розуміємо, що ми не самі».

«Ми разом із Президентом усвідомлюємо всі виклики, які перед нами постали, і ми готові подолати ці виклики. Але нам потрібна підтримка вільного світу - не повертайтеся до «справ, як вони є» з Росією», - звернувся Арсеній Яценюк до представників міжнародного співтовариства.

Глава Уряду нагадав, що 2008 року, коли Росія вторглася в Грузію, РФ не заплатила за це: «2008 року в Бухаресті ми не змогли зробити Україну та інші держави частиною Плану дій щодо членства в НАТО. І Росія сприйняла цей сигнал так, що ніхто не захистить ні Україну, ні Грузію, ні решту пострадянських країн, які вирішили рухатися до Європи».

«Ми не маємо права програти цього разу. Адже йдеться про майбутнє Європи, майбутнє світу», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua