Арсеній Яценюк на «5 каналі»: Ми з Президентом не дозволимо повторення сценарію 2005 року (відео)
неділя, 26 квітня 2015, 20:51

Намагання дестабілізувати ситуацію і розвалити коаліцію повторюють сценарій 2005 року. Демократичним силам «треба заспокоїтися і усвідомити політичну відповідальність перед країною і українцями, які добре пам’ятають, чим це завершилося десять років тому»: «Ми з Президентом не дозволимо, щоби цей сценарій повторився», - наголосив Прем’єр-міністр, лідер «Народного фронту» України Арсеній Яценюк в інтерв’ю «5 каналу».

Арсеній Яценюк зазначив, що демократичні сили були єдині, коли перебували в опозиції, «коли Януковича треба було прибрати»:  «А коли треба взяти політичну відповідальність за долю країни, вже дехто починає розповідати, що вони більші опозиціонери всередині коаліції, ніж сам Опозиційний блок. Ці традиції потрібно вже міняти».

Він підкреслив, що такий сценарій уже був у 2005 році:

«Та сама технологія була застосована по відношенню до Уряду і персонально до мене. Вже було, коли розколювали коаліцію. І в результаті Янукович став прем'єр-міністром рівно через рік після Помаранчевої революції. І робили це ті самі, хто сьогодні у нас партнери по коаліції і хто повинен просто стати мудрішим і більш відповідальним за долю країни. Адже ситуація зовсім інша, ніж десять років тому».

Якщо зараз хтось спробує дестабілізувати ситуацію і розвалиться коаліція, підкреслив він, не буде більше «можливості знову завоювати довіру людей і будувати Україну»: «Надто багато викликів: російська агресія, втрата Криму, танки, гаубиці, російські війська, 20% втраченої економіки. І соціальна ситуація складна - людям просто стало набагато важче жити в силу того, що нам треба було проводити реформи, які не проводилися в країні 23 роки».

«Але сьогодні формування цієї бази дає можливість мати успішне завтра, мати майбутнє для країни. Рейтинг нічого не вартує порівняно з майбутнім країни. Я в це вірю, я це знаю і, тому я це роблю. Разом із командою нашого Уряду та коаліцією. І коаліції повинна також це усвідомити», - сказав він.

Арсеній Яценюк звернувся до партнерів по коаліції:

«Не боріться за владу. На всіх вистачить посад. Боріться за державу і за країну. Не готові нести відповідальність? Я її беру на себе. Перекладайте все на Уряд. Але допоможіть Уряду зробити те, що необхідно зробити для країни».

«Знаю, що зараз складно. Знеболювальні таблетки більше ніхто нікому давати не буде. Ми вилікуємо організм, будемо здорові й сильні. Іншого шляху не існує», - наголосив Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua