«Ми зробили дуже багато для очищення влади від тих, хто підтримували Януковича, і не маємо права допустити їхнього реваншу», - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 15 квітня 2015, 13:21

Слухання Конституційного суду щодо закону про очищення влади ініційовані представниками влади Януковича, які хочуть повернутися у владу: «Ми зробили дуже багато для очищення влади від тих, хто підтримували Януковича, і не маємо права допустити їхнього реваншу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 15 квітня.

Арсеній Яценюк зазначив, що завтра, 16 квітня, Конституційний суд України розпочинає слухання щодо закону України про очищення влади: «Ці слухання ініційовані представниками влади Віктора Януковича, які хочуть скасувати закон про люстрацію, які хочуть отримати реванш і повернутися у владу, щоб доробити свої брудні справи, які вони не встигли доробити, працюючи в адміністрації Віктора Януковича».

«Саме цей Конституційний суд у 2010 році без волі народу України і без рішення Верховної Ради України  змінив Конституцію і наділив тодішнього президента Януковича повноваженнями, якими його ніхто відповідно до базових норм Конституції не наділяв. Саме це стало відправною точкою до того, що в країні з'явився диктатор, відбулася узурпація влади. І призвело до того, що українці на Майдані відвойовували своє право керувати своїй країні. У тому числі й право не призначати у владу тих, які допомагали Януковичу», - наголосив він.

На підставі закону про очищення влади, нагадав Глава Уряду, були звільнені із займаних посад 500 осіб: «За даними громадських організацій, ще 1,5 тисячі осіб самостійно звільнилися, тому що вони підпадали під законодавство України про люстрацію».

Глава Уряду доручив Міністру юстиції України Павлу Петренку взяти участь у цьому засіданні Конституційного суду.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра юстиції та Верховної Ради України «чітко зазначити нашу правову позицію і довести цю справу до кінця»: «У тому числі за необхідності внести зміни до закону про люстрацію, які відповідали б критеріям, висловленим Венеціанською комісією».

Він звернув увагу на те, що «відповідно до закону про справедливий суд є конфлікт інтересів між розглядом цього закону і суддями Конституційного суду, які підпадають також під закон про люстрацію».

Глава Уряду також звернувся до членів коаліції парламентських фракцій взяти активну участь в засіданні Конституційного суду.

«Країні потрібна нова влада. Ми зробили дуже багато для очищення влади від тих, хто підтримували Януковича, і не маємо права допустити їхнього реваншу», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua