Арсеній Яценюк на зустрічі з кадетами Патрульної служби МВС: «Це дійсно якісна реформа в Україні, коли громадянин країни довірятиме поліцейському» (фото, відео)
середа, 6 травня 2015, 14:15

У середу, 6 травня, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк ознайомився з підготовкою кадетів Патрульної служби  Міністерства внутрішніх справ України.

Глава Уряду побував у Навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України.

Він поспілкувався з майбутніми працівниками Патрульної служби, побував на їхніх теоретичних і практичних заняттях, зокрема заняттях зі стрільби, відпрацюванні затримання порушників та зупинки автомобіля з порушником.



Глава Уряду поспілкувався із директором ІСІТАР (Міжнародна програма підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США. – Ред.) в Україні Робертом Пікоком та інструкторами кадетів Патрульної служби  МВС - офіцерами патрульної поліції штату Каліфорнія (США) Джейсоном Джаредом та Корі Тедфордом.



Арсеній Яценюк повідомив, що зараз підготовку в цьому інституті проходять дві тисячі кадетів Патрульної служби  МВС України. Їхній середній вік - 24 роки: «Вони стали основою для майбутньої української нової поліцейської служби».



Патрульна служба, нагадав він, буде створена спершу в Києві, Одесі, Львові, Харкові, планується цього року в  Дніпропетровську. Для цього, підкреслив Глава Уряду, потрібен додатковий фінансовий ресурс.

Він наголосив на важливості допомоги, яку надають Україні західні партнери, - «як у тренуванні й навчанні, так і в матеріально-технічному оснащенні нової української поліції».



Арсеній Яценюк звернувся до кадетів Патрульної служби  МВС: «Прийде час, коли ви будете керувати поліцейськими підрозділами, інструктувати своїх молодих колег і керувати в цілому поліцейською службою країни. Тому зараз ви знаходитеся на першому етапі цієї великої дороги. І треба це правильно пройти».

Під час зустрічі з кадетами відбулася дискусія щодо інституту презумпції правоти поліцейського. Арсеній Яценюк зазначив, що цей інститут буде працювати тоді, коли буде дуже високий ступінь довіри до поліцейського: «Якщо суспільство буде знати, що поліцейський діє виключно в межах і в спосіб, визначений законом, що поліцейський не порушить закон, а якщо він порушить закон - буде нести відповідальність».



«Країна знає: вас навчили, ви маєте високий рівень IQ, ви маєте хороші бали після навчання, маєте репутаціуaю в суспільства, вам довіряє громадянин. Громадянин знає, що ви його можете захистити, що ви ніколи просто так ні авто, ні людину не зупините. Це та дійсно нова якісна реформа в Україні, коли громадянин країни довіряє своєму поліцейському, тому що поліцейський захищає його життя, гідність, його дітей. І він це робить в межах, визначених законом», - наголосив лідер «Народного фронту».

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua