Арсеній Яценюк назвав критерії ефективності роботи ДФС: реструктуризація служби, повна зміна керівного складу, боротьба з податковим шахрайством
середа, 24 червня 2015, 16:26

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк назвав низку критеріїв, за яким оцінюватиметься робота Державної фіскальної служби загалом, митниці та податкової служби. Про це йшлося під час презентації інституційної реформи ДФС у середу, 24 червня.

Він запропонував Голові Державної фіскальної служби встановити чотири загальні критерії, за якими буде оцінюватися робота ДФС, в тому числі на місцях.

Перші з них, за словами Арсенія Яценюка, стосуються реструктуризації Державної фіскальної служби. У рамках реструктуризації ДФС необхідно розробити і почати впроваджувати план дій за участю Міжнародного валютного фонду і Міністерства фінансів, а також спільно з Мінфіном розробити та імплементувати відповідні зміни до законодавства.

Ще один критерій - це боротьба з податковим шахрайством щодо податку на додану вартість та збільшення надходжень ПДВ за рахунок реальної боротьби з податковими ямами:

«Тут критерій виконання – це збільшити надходження від ПДВ на 5% за травень-липень».

Четвертим критерієм Глава Уряду назвав повну зміну керівного складу Державної фіскальної служби.

У роботі першого заступника Голови Державної фіскальної служби Сергія Білана Арсеній Яценюк визначив п’ять критеріїв. Вони стосуються, зокрема, акцизів і боротьби з контрафактною продукцією:

«Оцінка виконання – за затвердженням політики боротьби і конкретними кримінальними справами та притягненням до відповідальності».

Глава Уряду також наголосив на необхідності продовжувати боротьбу з ПДВ-шахрайством:

«Конкретний критерій – це збільшення надходжень по ПДВ і притягнення до відповідальності як організаторів, так і замовників шахрайства. Тому організаторів дуже багато, і вони виконують цю функцію за гроші. Надосновне завдання – це знайти замовників мільярдних схем відмивання ПДВ».

Окрім того, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності розробки дорожньої карти і внесення проекту закону щодо демілітаризації податкової служби.

Серед завдань Сергія Білана - також кадрові зміни на місцях і боротьба з незаконним переміщенням вантажів у зоні АТО.

Завданнями для заступника голови Державної фіскальної служби Костянтина Лікарчука Арсеній Яценюк назвав, зокрема, впровадження електронної митниці:

«Необхідно провести детальний ІТ-аудит та подати план запровадження електронної митниці, який погоджений ДФС і Мінфіном».

Невідкладне завдання, наголосив Арсеній Яценюк, - це створення на західному кордоні спільних постів з країнами-членами Європейського Союзу, «де поляки і українці разом здійснюють митне оформлення вантажів».

Необхідно також посилити боротьбу з контрабандою. Критерієм у цьому завданні Глава Уряду назвав збільшення ПДВ-надходжень від митниці на 20% за відповідний період.

Глава Уряду також наголосив на необхідності запровадити роботу «єдиного вікна» на всіх митницях, а також провести кадрові зміни на митниці.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua