Арсеній Яценюк: Не ми набралися боргів, але ми будемо їх реструктуризовувати і знімати це ярмо з майбутніх поколінь (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 14:06

Уряд не буде витягувати гроші з кишень українців і виплачувати зовнішні борги, абсолютно несумісні з економічною ситуацією країни, яка перебуває в стані війни. Взятий режимом Януковича борг у 40 мільярдів доларів повинен бути реструктуризований, - наголосив на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

«40 мільярдів доларів, які взяв режим Януковича, ми не здатні обслуговувати в тій формі, в якій вони сьогодні є», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що Україна витрачає сьогодні на обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргу суму, яка рівна всім військовим видаткам, - 5% ВВП.

Він підкреслив, що вважає неприйнятним просто перенесення виплат за боргами – на відповідальність наступних урядів: «Ми працюємо на десятиліття. Тому боргове ярмо повинно бути реструктуризоване на прийнятних умовах. Бюджет цього не витягне, і не тільки бюджет - цього не може витягнути народ України».

«Ми не будемо витягувати гроші з кишень українців і виплачувати зовнішні борги, які абсолютно несумісні з нашою економічною і фіскальною ситуацією, для країни, яка знаходиться в стані війни», - наголосив Арсеній Яценюк

Він повідомив, що українська сторона запропонувала приватним кредиторам механізм реструктуризації боргів.

«Не ми ці борги брали, але ми будемо реструктуризовувати і знімати не просто навантаження, а ярмо з майбутніх поколінь», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua