Ні Росія, ні будь-хто інший не зупинить імплементацію угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 14:09

Із 1 січня наступного року набуде чинності угода про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом:

«Ні Росія, ні будь-хто інший не зупинить цей процес. Це наша двостороння угода з Європейським Союзом, і нам вирішувати і по змісту, і по формі, якою є ця угода», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 23 червня, на засіданні колегії Міністерства економіки України.

«Нам вирішувати, що ця угода повинна набути чинності й реалізуватися в наших двосторонніх відносинах з 1 січня наступного року», - підкреслив він.

У рамках реалізації угоди про ЗВТ, за його словами, всі міністерства отримали завдання з імплементації базових положень цієї угоди. Арсеній Яценюк зазначив, що частина міністерств «не квапляться в реалізації завдань Уряду щодо імплементації положень угоди»: «Більш за все мене турбують технічні регламенти, а це компетенція Міністерства економіки України».

«Ми нарешті відмовляємося від совєтських ГОСТів і переходимо на технічні регламенти, якість продукції і стандарти, які є в Європейському Союзі. Це - єдиний шлях для того, щоби завоювати нові ринки», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Європейські технічні регламенти – це конкурентність української продукції», - додав він.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства економіки України прискорити роботу з запровадження технічних регламентів європейського зразка.

Глава Уряду наголосив на необхідності «чітко визначитися, яка стратегія нової економічної політики держави»:

«Від пострадянської ми вже відійшли, а до нової ринково орієнтованої, ліберальної і ефективної так і не дійшли».

Робота Міністерства економіки, підкреслив він, має бути «дороговказом в цілому на декілька десятків років наперед, яку економіку країни ми будуємо»:

«Чи це сировинна і відстала економіка на кшталт російської, чи це нова якість економіки, яка в основі своїй має знання і бореться за нові ринки, яка бореться в дуже конкурентному світовому середовищі і захоплює його. Знаю, що ви і я особисто є прихильниками саме другої - ефективної, швидкої, потужної, конкурентної моделі української економіки», - звернувся Глава Уряду до представників Мінекономрозвитку.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua