Арсеній Яценюк: Нова податкова модель має бути предметом суспільного компромісу (відео)
неділя, 6 вересня 2015, 18:43

Базові принципи нової податкової політики – це справедливість, рівність, простота й передбачуваність, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у “10 хвилинах” в неділю, 6 вересня.

Принцип справедливості, підкреслив він, полягає в наступному: “Той, хто заробляє, повинен отримати свою законно зароблену частину доходу. І бюджет повинен також отримати свою частину доходу від відповідних заробітків. При цьому податки, сплачені до бюджету, повинні прозоро і чесно використовуватися, про що повинен знати кожний український громадянин”.

“Той, хто сплачує податки прозоро, не знає ні прізвища, ні імені податкового інспектора чи детектива Служби фінансових розслідувань”, - додав він.

Другий принцип, підкреслив Арсеній Яценюк – це принцип рівності: “Це означає, що податки сплачують всі, що система оподаткування рівна для всіх. І жодних виключень в залежності від компанії чи олігарха, який володіє цією компанією, не повинно бути”.

Ще один принцип нової податкової політики - це простота: “Найкращий спосіб побороти корупцію в податковій системі і зробити так, щоби всі платили податки, - це максимально її спростити”.

“Четвертий принцип – передбачуваність податкової політики. Підприємець повинен знати, які податки встановлені, які податки і коли будуть змінюватися, для того щоб він міг легко прогнозувати свій бізнес”, - підкреслив Глава Уряду.

Він нагадав, що Уряд провів перший етап податкової реформи і наголосив на необхідності перейти до другого етапу реформування податкової системи: “Протягом останніх півроку ми проаналізували 14 найбільш вдалих економічних податкових моделей у світі. Також провели зустрічі з підприємцями, з громадянським суспільством, з експертами. І прийшли до висновку, що Україна повинна в першу чергу орієнтуватися на свої економічні реалії, на свої економічні потреби і повинна мати власну податкову модель, а не рекомендовану кимось”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що запровадження податків в країні повинно стати предметом суспільного консенсусу: “Кожен із вас повинен прийняти цю податкову модель як свою. За інших обставин ви не будете сплачувати податки, тому що будете вважати, що вони несправедливі, а держава не буде отримувати доходи і не зможе фінансувати армію, оборону, пенсії, зарплати, лікарні і школи. Тому це предмет суспільного діалогу і суспільного компромісу”.

Він звернувся до громадян із тим, “щоб ми розпочали цей публічний діалог про те, яка нова податкова система країни повинна бути - яка відображає інтереси кожного громадянина, кожного підприємства, кожного підприємця і держави та інтереси України в цілому”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua