Арсеній Яценюк: Новий закон про держзакупівлі повинен принести прозорість у цю сферу (відео)
середа, 27 травня 2015, 16:06

 

«Антимонопольний комітет разом із Міністерством економіки мають виконувати свою профільну функцію – забезпечення конкуренції», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 27 травня.

На засіданні Уряду Міністр економіки України Айварас Абромавічус представив зміни до закону про державні закупівлі, які покликані знизити корупційні ризики, спростити участь бізнесу в держзакупівлях та загалом привести законодавство в сфері державних закупівель до європейських стандартів.

Арсеній Яценюк нагадав, що в минулому році був ухвалений закон про державні закупівлі, який був повністю схвалений західними партнерами, зокрема Європейською комісією.

«Новий закон повинен нарешті принести прозорість в питання державних закупівель. Це мільярди грошей, які витрачаються. Антимонопольний комітет, на жаль, - інструмент не розслідувань, а інструмент як зупинити торги, «збити» того, хто виграв чесно, і «просунути» фірму, яка занесе хабар і в комітет, і в міністерство, і безпосередньо замовнику», - наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра економіки України Айвараса Абромавічуса провести зустріч із новопризначеним Головою АМКУ Юрієм Терентьєвим: «Треба, щоб Антимонопольний комітет разом із Міністерством виконували свою профільну функцію – це забезпечення конкуренції».

Він наголосив на необхідності для Голови АМКУ приділити «дуже багато уваги до кадрового складу департаменту, який відповідає за державні закупівлі».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua