Арсеній Яценюк очікує на якнайшвидше ухвалення в Парламенті змін до Конституції щодо додаткових політичних прав і обов’язків місцевої влади (відео)
вівторок, 28 квітня 2015, 15:32

«Очікуємо, що Парламент в найближчому майбутньому ухвалить зміни до Конституції, і ми надамо додаткові політичні права й обов’язки органам місцевої влади», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час Міжнародної  конференції на підтримку України  (International Support for Ukraine Conference) в Києві у вівторок, 28 квітня.

«Це правильний шлях. Що менш централізовану владу ми матимемо, то ефективнішою вона буде», - підкреслив Глава Уряду.

Він нагадав, що указом Президента України створена Конституційна комісія для розробки відповідних змін до Основного Закону.

Арсеній Яценюк висловив переконання, що для проведення децентралізації Україні варто використати досвід Польщі: «Ми схожі, і якщо ми адаптуємо польську модель до української – це точно спрацює».

Він також нагадав, що зроблений перший крок до надання місцевим громадам додаткових повноважень, коли три місяці тому в Парламенті був ухвалений урядовий закон про бюджетну децентралізацію. Завдяки цьому доходи місцевих бюджетів в першому кварталі цього року зросли на 35%: «За останні п’ять років вони (місцеві органи влади. – Ред.) не мали стільки доходів».

Отримання додаткових прав, підкреслив Глава Уряду, пов’язане і з отриманням додаткової відповідальності: «Треба показати всім платникам податків на місцевому рівні, куди витрачаються кошти – що будують, як фінансують соціальний сектор, медицину, освітні заклади».

Арсеній Яценюк також нагадав, що Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала фінансову підтримку для місцевих громад, яка буде спрямована виключно на їхні потреби: «Це ще один крок в підтримці процесу децентралізації в Україні».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua