Арсеній Яценюк: Основа економічної співпраці України і Франції – інвестиції в енергетику та аграрний сектор (відео)
середа, 13 травня 2015, 19:52

«Два базові елементи економічної співпраці України та Франції – це інвестиції в енергетику та інвестиції в аграрний сектор», - підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом у Парижі в середу, 13 травня.

За словами Арсенія Яценюка, під час зустрічі було домовлено, що до України прибудуть Міністр економіки і Міністр аграрної політики Франції.

Глава Уряду підкреслив, що Франція готова взяти активну участь в приватизації об'єктів української державної власності: «Це той інвестор, якого потребує українська економіка».

Прем'єр-міністр України додав, що французька сторона направить експертів до Фонду державного майна України «з тим, щоби приватизація в Україні була чесна і прозора, не під когось, а під реального інвестора».

Арсеній Яценюк нагадав, що під час його сьогоднішньої зустрічі з Президентом Франції Франсуа Олландом було домовлено про проведення в Парижі восени цього року інвестиційної конференції для презентації інвестиційного потенціалу України: «Для того, щоби дати можливість інвестору прийти в Україну, створити робочі місця для українців, допомогти українському бізнесу. І від цього також отримає зиск і французький бізнес».

Такі ж інвестиційні конференції, нагадав Глава Уряду, заплановано провести в США та Німеччині.

Арсеній Яценюк також повідомив, що було домовлено про співпрацю у сфері боротьби з корупцією. Він нагадав, що частина активів українських можновладців розташована в країнах-членах Європейського Союзу, зокрема у Франції: «Уряд Франції чітко зазначив, що вони готові активно співпрацювати з українською правоохоронною системою по відслідковуванню всіх незаконних активів, якими володіють українські можновладці на території Франції».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua