Арсеній Яценюк – парламентарям: «Кожен має право перейти в опозицію до влади. Але не переходьте в опозицію до України» (відео)
п’ятниця, 4 вересня 2015, 12:25

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до народних депутатів України ухвалити внесені Урядом 70 першочергових законопроектів, необхідних, зокрема, для стабілізації фінансово-економічної ситуації, підвищення соціальних стандартів та лібералізації візового режиму з ЄС.

Про це Прем’єр-міністр, лідер «Народного фронту» заявив під час «години запитань до Уряду» у Верховній Раді у п’ятницю, 4 вересня.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд України вніс до Парламенту 70 першочергових законопроектів щодо стабілізації фінансово-економічної ситуації, які мають бути проголосовані в стінах Парламенту: «Ці законопроекти передбачають продовження системних реформ у сфері економіки, державних фінансів, державних закупівель та приватизації».

Він нагадав, що після «дуже тривалих і неймовірно складних» переговорів із кредиторами, які володіють значним пакетом боргів України, Уряду вдалося списати 4 мільярди доларів США боргів та перенести на 4 роки виплати по тілу кредиту: «Нам вдалося не збільшити витрати на фінансування державного боргу».

«Це є одним з елементів того, щоб забезпечити в Україні стале економічне зростання. З неймовірними боргами, які були накопичені попередніми Урядами, - і в основі своїй це режим Віктора Януковича, який взяв 40 мільярдів доларів, - ми були не в стані стабілізувати економіку. Загальний обсяг платежів за процентами, які Україна зобов’язана платити по наших боргах, рівний сумі, на яку ми фінансуємо протягом року всю систему національної безпеки і оборони».

Другий крок, який пропонує Уряд  – проведення широкомасштабної податкової реформи. Арсеній Яценюк нагадав, що був проведений перший етап податкової реформи, «за яким була скорочена кількість податків, запроваджена нова система сплати єдиного соціального внеску в якості експерименту, запроваджене трансфертне ціноутворення, збільшені податки на найбільш олігархічні види бізнесу, наближені стандарти бухгалтерського і податкового обліку, а Державна фіскальна служба проводить повне реформування і створює умови для того, щоби підприємець працював».

Крім того, на першому етапі податкової реформи була введена система адміністрування податку на додану вартість: «Тільки за серпень вдалося отримати в державний бюджет 2,5 мільярда гривень додаткових коштів, які корупціонери не змогли вимити з системи державного бюджету України».

«На другому етапі нашої податкової реформи, мета якої є створення робочих місць, Уряд повинен зробити все для того, щоби не було корупції. І це завдання в тому числі Парламенту щодо радикальної зміни судової системи і всіх суддів, боротьби з корупцією з правоохоронних органах і органах прокуратури. А Уряд повинен забезпечити рівність всім платникам податків, справедливість і незмінність податкової системи», - наголосив Глава Уряду.

Третій крок, за словами Арсенія Яценюка, - це знаходження нових ринків для української продукції: «Очікуючи, що Російська Федерація з 1 січня наступного року закриє нам ринки, у нас створений Офіс торгівельного представника і підписані Угоди про зону вільної торгівлі з країнами-членами Європейського Союзу та Канадою. Зараз продовжуються перемовини щодо підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем і іншими країнами».

Четвертим кроком Глава Уряду назвав рішення Кабінету Міністрів щодо підвищення соціальних стандартів - заробітних плат, пенсій і інших соціальних виплат.

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту на наступному пленарному тижні проголосувати за зміни до Закону України про Державний бюджет щодо підвищення заробітних плат, пенсій і інших соціальних виплат, «закон про списання і реструктуризацію боргів і декілька десятків законопроектів, які безпосередньо стосуються економічного життя країни».

Серед цих законопроектів він назвав зокрема проект закону про державні закупівлі: «На жаль, не всі члени Парламенту підтримали це рішення. Кожен день зволікання з прийняттям цього закону означає, що в державних закупівлях будуть далі зберігатися тіньові схеми і корупція, що державні закупівлі будуть далі блокуватися через Антимонопольний комітет і далі залишатися частиною корупції і позбавляти громадян країни робочих місць, а країну - додаткових фінансових ресурсів».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності ухвалити законопроекти, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС. Він нагадав, що зараз в Україні працює місія Євросоюзу щодо безвізового режиму: «Попри всі технічні й фінансові складнощі, основні питання по безвізовому режиму ми виконуємо, даємо чіткі відповіді. Зараз місія Європейського Союзу дуже активно працює, і  я чекаю на проміжний звіт місії Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму».

«Укотре звертаюся з тим, що нам необхідно проявити політичну волю. Звертаюся до політичних сил, які будуть брати участь в місцевих виборах. Не коштує жодна додаткова посада сільського голови або двох чи трьох десятків депутатів районних чи сільських рад того, щоби поставити на кон долю країни. Займайтеся політичною агітацією, адже кожна політична сила має право представляти свою ідеологію. Кожен має право перейти в опозицію до влади. Але не переходьте в опозицію до України і підтримайте реформи в країні».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua