Арсеній Яценюк – парламентській коаліції: «Ми не маємо права допустити жодної політичної нестабільності» (відео)
середа, 22 квітня 2015, 13:57

На засіданні Уряду в середу, 22 квітня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до всіх парламентських фракцій коаліції: «Ми не маємо права допустити жодної політичної нестабільності. Парламентська коаліція повинна бути єдина, злагоджена і ефективна. Це є запорукою подальшого успіху України на шляху реформ та позитивних змін».

Арсеній Яценюк підкреслив, що в стінах Верховної Ради України «є певна турбулентність».

Глава Уряду звернувся до всіх парламентських фракцій коаліції:

«Ми не маємо права допустити жодної політичної нестабільності. Парламентська коаліція повинна бути єдина, злагоджена і ефективна. Це є запорукою подальшого успіху України на шляху реформ та позитивних змін».

Будь-які спроби щодо дестабілізації Уряду, наголосив він, провалилися: «І я буду захищати парламентську коаліцію і кожного члена парламентської коаліції європейського вибору».

«Якщо європейський вибір - значить, повинен бути європейський підхід. Усі повинні триматися купи. Є неузгоджені питання – закрились, вирішили і вийшли з єдиною узгодженою позицією. Треба вже позбуватися цієї вічної проблеми українських демократів: до влади приходимо разом, а коли у владі, коли треба відповідати, - починаються сварки», - сказав він.

«Ще раз хочу підкреслити, що як Глава Уряду буду захищати кожного члена парламентської коаліції, кожного депутата і кожну фракцію. І прошу, щоби в Парламенті була єдність, продемонстрована всіма нашими партнерами», - наголосив Прем’єр-міністр.

У наступні два місяці, нагадав Арсеній Яценюк, в Парламенті необхідно ухвалити низку законів, які Уряд уже вніс до Верховної Ради. Він висловив переконання, що всі ці закони будуть ухвалені до наступного приїзду до України місії Міжнародного валютного фонду:

«Іншого варіанту немає. Ми за останні 15 місяців виконали все, що пообіцяли. Обіцяємо небагато, але все, що пообіцяли - виконуємо. Це і є запорукою того, що з нами такий високий рівень дискусії, підтримки від наших західних партнерів».

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна суттєво змінила підходи і попередню історію відносин із міжнародними кредиторами: «Репутація – це основне. І Уряд, і парламентська коаліція не просто збережуть, а підтвердять свою репутацію на нашому шляху до проведення і імплементації всіх реформ, які потрібні в країні».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua