Арсеній Яценюк – Парламенту: Міжнародна спільнота допомагатиме нам, якщо ми кожен день будемо демонструвати результати (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 14:23

«Нам будуть допомагати, якщо ми кожен день будемо демонструвати результати. Від нас залежить як рівень підтримки всередині країни, так і за її межами», - звернувся Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк до членів Парламенту на засіданні Верховної Ради у п’ятницю, 17 липня.

Арсеній Яценюк нагадав, що за останній тиждень урядова делегація побувала із робочими візитами у трьох із семи країнах Великої сімки - Сполучених Штатах Америки, Канаді та Великої Британії.

13 липня Глава Уряду та члени Кабінету Міністрів взяли участь у першому інвестиційному форумі між Україною та Сполученими Штатами Америки у Вашингтоні: «Усвідомлюючи всю складність, як залучати іноземні інвестиції сьогодні в Україну у зв’язку з тим, що країна знаходиться в стані війни з Російською Федерацією, ми все одно повинні робити цю роботу. Так, зараз у нас програма з Міжнародним валютним фондом, зі Світовим банком. Але ця програма спрямована виключно на стабілізацію фіскальної частини. А нам необхідно створювати робочі місця для українців, збільшувати зарплати, робити українську економіку сильною і ефективною».

«Єдиний шлях для того, щоби українці отримали роботу, щоби ми збільшили соціальні стандарти, щоби Україна на шляху реформ продемонструвала дійсно ефективний результат, і щоби ми стали частиною єдиної великої об'єднаної сім'ї вільних народів, і в тому числі Європейського Союзу, - це іноземні інвестиції», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що у Вашингтоні в рамках інвестфоруму необхідно було «показати, що таке Україна»: «Ми маємо неймовірний потенціал. У нас одна з найсильніших країн на теренах Європи. І ми змогли стримати російську агресію і крок за кроком рухаємося на шляху складних реформ. Швидкого результату неможливо добитися. Але якщо це щоденна робота, то вона принесе свої плоди».

Він наголосив, що члени Уряду, які брали участь у інвестиційній конференції, «відпрацювали на десять з десяти».

Арсеній Яценюк також повідомив, що у Вашингтоні зустрівся із Президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою, Віце-президентом США Джозефом Байденом та Міністром торгівлі США Пенні Прітцкер.

«Президент Сполучених Штатів Америки висловив всецілу підтримку українському народу в нашій боротьбі проти російської агресії і за наше українське європейське майбутнє. Народ США разом з українським народом. І ми високо цінуємо той рівень нашої двохсторонньої співпраці, який є між Україною і США», - сказав Глава Уряду.

Він також наголосив на безпрецедентній підтримці українського народу, висловленій Віце-президентом США Джозефом Байденом під час його виступу на інвестконференції: «Це безпрецедентна підтримка, і не просто підтримка, а віра в український народ. Що ми дійсно хочемо побудувати нову країну, за новими правилами і стандартами, що ми не на словах, а на ділі боремося з корупцією, що ми хочемо прозорої і чесної приватизації. Що ми хочемо, аби правоохоронна система боролася з бандитами, і їх саджали в тюрми. Що ми виконаємо те, що вимагає від нас народ України і що чекає від нас західний світ».

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, під час робочого візиту до Оттави він зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером, а також представниками української громади: «Канадська діаспора робить багато для того, щоб українське питання було на світових радарах і щоб політики світових країн не на словах, а на ділі допомагали Україні.

У ході візиту до Лондона Глава Уряду обговорив питання співпраці України та Великої Британії із Прем’єр-міністром країни Девідом Кемероном.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україні «дали кредит довіри»: «Тому що Україна і українці під час революції довели, що це європейська, гідна і сильна нація. Ніхто не сподівався, що ми стримаємо російську армію, але ми її стримали, тому що у нас сильний народ».

«Давайте продемонструємо, що у нас сильні й відповідальні люди, яких призначив народ України, як в Парламенті, так і в Кабінеті Міністрів та офісі Президента України. Ми повинні показати, що все, що обіцяємо, ми виконуємо. Коли ми об'єднувалися в європейську коаліцію, у нас була тільки одна ціль і один пріоритет – це наша країна. І вона повинна залишатися ціллю, яка об'єднує Парламент, Президента і Уряд», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua