Арсеній Яценюк після зустрічі з Главою Уряду Франції: «Сьогодні Україна – це передова лінія захисту Європейського Союзу» (фото, відео)
середа, 13 травня 2015, 19:29

У середу, 13 травня, в рамках робочого візиту до Парижа, Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк зустрівся з Прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом.

По завершенні зустрічі Глава Уряду України повідомив журналістам, що обговорив із Мануелем Вальсом, зокрема, питання виконання Мінських домовленостей: «Росія зобов'язана виконати Мінську угоду для того, щоб в Україні і Європі був мир і стабільність».

«Сьогодні Україна – це передова лінія захисту Європейського Союзу», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ключове завдання - Росія зобов'язана виконати Мінські домовленості. Україна виконує все, як би нам це не було важко. Але поки з російського боку я такого бажання не бачу. Якщо Росія хоче виконувати Мінськ, тоді навіщо на території України тримати 40 тисяч озброєних до зубів російських терористів, танки і зброю», - підкреслив він.



Відповідаючи на запитання журналіста, він наголосив, що «навіть дискусій немає про те, що санкції будуть продовжені»:

«Ключове завдання - Росія зобов'язана виконати Мінські домовленості. Україна виконує все, як би нам це не було важко. Але поки з російського боку я такого бажання не бачу. Якщо Росія хоче виконувати Мінськ, тоді навіщо на території України тримати 40 тисяч озброєних до зубів російських терористів, танки і зброю».

У відповідь на запитання щодо можливості відновлення активних бойових дій на Сході України Глава Уряду України назвав цю можливість «вкрай високою»: він назвав «вкрай високою» можливість відновлення активних бойових дій на Сході України: «Виникає питання, навіщо Путін туди нагнав стільки техніки. В принципі, можливість відновлення активних бойових дій вкрай висока. І тому спільне завдання всього вільного світу - зупинити Росію і змусити її виконати Мінські домовленості, під якими Росія підписалася».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua