Арсеній Яценюк: Повинна бути фактична єдність всієї європейської коаліціі. Хто не готовий брати відповідальність - на вихід
понеділок, 18 травня 2015, 15:41

«Важливо, щоби коаліція була не формальна, а фактична. Хто не хоче працювати в європейській коаліції – на вихід. Я взяв відповідальність і далі буду її нести. Це те, що необхідно зробити сьогодні для держави», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політичної сили «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час презентації Плану законодавчого забезпечення реформ у Верховній Раді України в понеділок, 18 травня.

Він нагадав, що необхідні для країни реформи висвітлені в коаліційній угоді, Програмі діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженій Парламентом України, та стратегії Президента «Україна-2020».

Арсеній Яценюк назвав абсолютно правильною і своєчасною ініціативу щодо Плану законодавчого забезпечення реформ: «Цей акт, який буде затверджений українським Парламентом, - це чітка дорожня карта для вищого законодавчого органу країни».

«До кінця каденції цього Парламенту треба ухвалити принаймні 500 актів законодавства - фахових законів, які спрямовані на реформування країни й наближення України до Європейського Союзу», - підкреслив він.

Ці проекти законів, зазначив Глава Уряду, будуть напрацьовуватися в комітетах Верховної Ради разом із Урядом України: «Переконаний, що спільний продукт буде ухвалюватися Парламентом».

У той же час Глава Уряду наголосив, що  аби ухвалювалися необхідні для країни закони необхідна «в першу чергу єдність всієї коаліції».

Він нагадав, що лише декілька місяців тому сформувалася перша в історії України конституційна коаліція європейського вибору країни, яка формально налічує понад 300 народних депутатів України: «Важливо, щоби ця коаліція була не формальна, а фактична».

«Коли окремі політичні сили в коаліції займають вже зараз роль і місце опозиції, то їм треба вийти з коаліції. І заявити чесно на всю країну – «Нас не цікавить доля країни, ми йшли під одними гаслами, але у зв’язку з тим, що почалася виборча кампанія до місцевих органів влади, нас цікавить популізм і рейтинги. І все, що ми обіцяли до виборів, не відповідає дійсності. Ми популісти, як і наші попередники. Ми брехуни, як і ті політичні сили, які були в попередніх парламентах. Ми не хочемо брати на себе відповідальність, а хочемо знайти винних. Замість того, щоб сказати, що треба робити, і разом нести цю складну ношу», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз «все лежить в площині політичної відповідальності перед країною за те, що ми обіцяли на виборах»: «Ми обіцяли важку працю і складні реформи. Ми обіцяли закласти фундамент для майбутнього країни, взяти на себе цю політичну відповідальність і заплатити своїми політичними рейтингами сьогодні, щоби завтра було зовсім інше. Щоби завтра країна була дійсно на одній щаблині з країнами-членами Європейського Союзу».

Глава Уряду наголосив на необхідності для коаліції «зібратися на серйозну і відверту розмову»: «Хто не хоче працювати в європейській коаліції – на вихід. Хто не бере на себе відповідальність – заявіть про це. Ви вже, в принципі, заявили. А хто готовий перекласти відповідальність на Уряд – я цю відповідальність взяв і далі буду її нести. Немає іншого виходу в країни. Це те, що необхідно зробити сьогодні для держави. А потім історія всіх розсудить і дасть всім справедливі й об'єктивні оцінки», - резюмував лідер «Народного фронту.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua