Арсеній Яценюк про приватизацію «Центренерго» та «Укрінтеренерго»: «Закривайте ці кормушки» (відео)
вівторок, 7 липня 2015, 16:06

Компанія «Центренерго» повинна бути публічно приватизована. Фонд державного майна очікує, коли Міненерго передасть пакет акцій до Фонду державного майна для публічної приватизації», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міненерговугілля у вівторок, 7 липня.

«При чому вважаю, що новим власником компанії «Центренерго» точно повинна бути не українська компанія, яка прив’язана до якихось олігархів», - наголосив він, зазначивши, що особисто проводив переговори щодо приватизації цієї компанії у Франції та США і відзначив великий інтерес щодо цього питання з боку західних партнерів.

Арсеній Яценюк звернувся до членів колегії: «Закривайте ці кормушки – «Укрінтеренерго», «Центренерго». Закривайте ці лавки для політичних сил, де збирають гроші й розказують про те, що компанії збиткові».

«Те, яким чином «Центренерго» буде приватизована, - це є відповідь, чи Україна готова до публічної, прозорої приватизації. Не «а-ля Янукович», а нової приватизації. Ми ж живемо по-новому, тож давайте приватизувати по-новому», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що пов’язує зволікання з приватизацією компанії «Центренерго» «тільки з одним – відкати на придбанні вугілля».

Глава Уряду звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина: «Переконаний, що ви особисто зацікавлені в тому, щоби ми провели публічну і прозору приватизацію».

Він також наголосив на необхідності навести порядок в «Укрінтеренерго», нагадавши, що досі не виконано рішення Уряду про зняття з посади керівника цієї компанії.

«Так само я сподіваюся, що в Міністерстві не будуть ходити люди російського енергетичного бізнесмена Григоришина. Що вони тут роблять? Що тут за радники з його компанії? Щоб міністерство приватизовувати?» - наголосив він.

«Завжди за всі справи наступає відповідальність. Я ще не бачив жодного прем'єра, президента, жодного міністра, який би просидів у своєму кріслі вічно. Можу вас точно запевнити, що ми ці крісла лишимо. А потім будуть задавати питання. І я дуже хочу, щоб у нас на кожне питання була відповідь», - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua