Арсеній Яценюк про результати саміту G-7: «Підтримка України підтверджена, жодного кроку назад» (фото, відео)
вівторок, 9 червня 2015, 05:20

Заява за результатами саміту Великої сімки каже в першу чергу про те, що підтримка України підтверджена, ніхто не зробив жодного кроку назад, санкції і тиск на Росію продовжуватимуться, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили "Народний фронт" Арсеній Яценюк на зустрічі з українською громадою США в ході робочого візиту до Вашингтона у понеділок, 8 червня.

Глава Уряду зазначив, що українське питання було одним із основних під час саміту Великої сімки, який пройшов у Німеччині: «Заява, яка вийшла за результатами саміту Великої сімки, каже в першу чергу про те, що ніхто не зробив жодного кроку назад».

Більш того, підкреслив Арсеній Яценюк, країни Великої сімки чітко заявили, що

«питання зняття санкцій може бути тільки в одному випадку – коли будуть повноцінно виконані Мінські угоди, коли Росія забереться з території України».

Він наголосив, що західні партнери в жодному випадку не повинні забувати про питання Криму, і в заяві за результатами саміту Великої сімки йдеться про те, що країни Великої сімки «засуджують незаконну анексію Криму і ніколи не визнають незаконної анексії української території».

«Політичні сигнали доволі серйозні, але окрім політичних сигналів, треба додавати і фінансові, й економічні, й військові», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив на важливості питання постачання Україні оборонювальної зброї:

«Це зброя не тільки для України – це зброя для оборони східних кордонів ЄС. Ми сьогодні боронимо Європу».

«Це – виклик світу. Він (Володимир Путін. – Ред.) кинув рукавицю світу. І це виклик в тому числі країнам-членам НАТО»,  - підкреслив він.

Щодо фінансової співпраці між Україною та США, Арсеній Яценюк повідомив, 13 липня у Вашингтоні пройде українсько-американська інвестиційна конференція: «Ми хочемо почати процес приватизації. Якщо американські інвестори приймуть рішення вкладати гроші в українські державні компанії, - то ми хочемо їх продати на найбільш прозорих умовах і бачити американських власників на території України».

«Вони привезуть не тільки інвестиції, а й нові стандарти, нові шляхи, яким чином управляти компаніями, – нову інвестиційну культуру». – додав він.

 

Арсеній Яценюк висловив вдячність за підтримку України представниками діаспори в США: «Роблячи складну роботу в Україні, ми завжди відчуваємо вашу допомогу та підтримку».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua