Арсеній Яценюк: Робота бізнес-омбудсмена має забезпечити захист підприємців, ліквідацію додаткових бюрократичних обмежень та залучення інвестора (відео)
середа, 20 травня 2015, 15:32

Під час засідання Уряду України в середу, 20 травня, був представлений бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета.

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк підкреслив, що бізнес-омбудсмен буде захищати інтереси українського бізнесу:

«Він буде отримувати скарги від підприємців на роботу органів державної влади і буде мати вплив безпосередньо на Кабінет Міністрів і всі органи державної влади з тією метою, щоб захистити підприємця, зняти додаткові бюрократичні обмеження, які є сьогодні в країні, та щоб до України приходив інвестор, незважаючи на складні часи».

Глава Уряду також повідомив, що сьогодні під час підготовки порядку денного нинішнього засідання Кабінету Міністрів він побачив проект рішення про надання дозволу на позапланові перевірки суб'єктів містобудування: «Начебто сказали, що треба перевіряти виключно складні об'єкти – «Енергоатом», теплоелектростанції, великі військові об’єкти. А що наші чиновники хочуть перевіряти? Реконструкцію входу закладу громадського харчування з добудовою, будівництво свиноферми. Це аби хабарі брати».

«І після цього ми говоримо про покращення бізнес-клімату в країні?» - додав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що розбереться, як цей проект рішення потрапив до порядку денного засідання Кабінету Міністрів і «хто в хоче дати можливість заробити державній архітектурно-будівельній інспекції на хабарах по реконструкції об'єктів громадського харчування».

Глава Уряду підкреслив, що робота новопризначеного бізнес-омбудсмена дозволить не допустити таких ситуацій.

Він також нагадав, що торік Україна, незважаючи на війну, піднялася в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку на 16 позицій: «Сподіваюся, що після призначення бізнес-омбудсмена, і після того, коли наш омбудсмен почне працювати, ми покращимо наш рейтинг «Doing business in Ukraine» ще більше, ніж в минулому році».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua