Арсеній Яценюк про законопроекти з реформи медицини: «Це перший крок до побудови європейської, якісної системи надання медичних послуг» (фото, відео)
середа, 27 травня 2015, 15:01

Перший пакет урядових законопроектів щодо реформування системи охорони здоров’я – це крок до побудови нової, європейської, якісної системи надання медичних послуг, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 27 травня.

Ці проекти законів представив на засіданні Кабінету Міністрів Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Арсеній Яценюк назвав реформу системи охорони здоров’я однією з ключових: «Пострадянська система медицини фактично перестала існувати, а нової якісної системи до сьогоднішнього дня не збудовано».

Глава Уряду підкреслив, що на охорону здоров’я виділяється 7% ВВП. І хоча це середньоєвропейський рівень видатків, державні витрати на охорону здоров’я, підкреслив Арсеній Яценюк, «тотально неефективні».

Перший пакет законопроектів щодо реформи системи охорони здоров'я, сказав він, передбачає «фінансування виключно конкретної медичної послуги»: «Держава платить тільки за те, за що треба платити, - це якісна послуга, яка відповідає медичному протоколу, і ціна цієї послуги визначена відповідно до стандартів, встановлених Міністерством».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності дати можливість лікувальним закладам отримати додатковий ресурс: «З одного боку, треба давати якісну послугу для пацієнта, а з іншого - нормальний рівень заробітної платні як для лікаря, так і для будь-якого працівника медичного закладу».

Нова система, за словами Глави Уряду, має стати «першим суттєвим кроком до реформування системи медицини в цілому, до отримання пацієнтом якісної послуги і до отримання лікарем відповідного рівня заробітної платні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідно заручитися підтримкою Парламенту в питанні медичної реформи.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua