Арсеній Яценюк пропонує прив’язати оплату менеджменту держкомпаній до її прибутку (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 15:53

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса розробити єдиний уніфікований підхід щодо оплати менеджменту державних компаній - прив’язати оплату менеджменту компанії до її прибутку.

Про це Глава Уряду сказав на засіданні колегії Міністерства економіки України у вівторок, 23 червня.

«Якщо є якісь інші формати – придумайте, - звернувся він до присутніх. - Але, в принципі, це нормальний підхід: заробили - частину віддали державі, частину віддали на менеджмент. Не заробив – вибачай».

Він нагадав, що на порядку денному є призначення керівників ключових державних компаній, зокрема «Укрнафти» та «Укргазвидобування».

Арсеній Яценюк наголосив, що державні компанії необхідно «позбавляти політичного впливу партій, фракцій і депутатів»:

«Зараз державні компанії залишаються годувальницею для старої корумпованої політичної системи».

Він також зазначив, що деякі міністри «або не бажають змінювати менеджмент компаній, або не виходить»: «Проблема не тільки в бюрократії. Проблема в тому, що не хочуть».

«Вважаю, що міністри не можуть керувати державними компаніями, це не є функція міністра. Міністр повинен визначати політику в галузі. А державними компаніями повинні керувати фахівці, які відбираються на відкритому публічному конкурсі і які не отримують 5 тисяч гривень – з тої простої причини, що це означає, що йому хтось доплачує в конверті набагато більшу суму», - наголосив він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua