Арсеній Яценюк пропонує створити Раду виробників для просування українських товарів на внутрішньому і зовнішньому ринках (відео)
четвер, 16 квітня 2015, 16:08

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк пропонує створити Раду промисловців, виробників і експортерів для просування українських товарів на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Про це Глава Уряду повідомив у четвер, 16 квітня, на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності реалізації угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом та пошуку нових ринків експорту для українських виробників: «Об'єктивно, що торгівельних відносин із Росією, які були десять років тому, ми мати вже ніколи не будемо. Нам треба шукати нові ринки».

Він нагадав, що Кабінет Міністрів призначив торгівельного представника України, «який повинен бути адвокатом роботодавців і українських підприємств як всередині країни, так і за кордоном».

Глава Уряду повідомив, що пропонуватиме Міністру економіки України створити Раду виробників. Він нагадав, що в Україні колись була створена рада імпортерів, а зараз «треба створювати Раду промисловців, виробників і експортерів»:

«Щоби торгівельний представник і Міністерство економіки стали тими рушійними силами по просуванню українських товарів на внутрішньому і на зовнішньому ринку».

Ключова проблема, на переконання Арсенія Яценюка, - відсутність кредитного ресурсу. Аби вирішити цю проблему, підкреслив він, Уряд активно працює із Національним банком над стабілізацією банківського сектору:

«Як тільки припиняються бойові дії, зразу люди повертають назад депозити. Як тільки люди повертають депозити - починає падати ставка залучення по депозитам як у гривні, так і в доларах. Як тільки падає ставка - з'являється ресурс і можливість для банківського сектору кредитувати».

Ще одним джерелом для кредитування економіки, окрім  відновлення довіри до банківського сектору, Арсеній Яценюк назвав залучення іноземних інвесторів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua