Арсеній Яценюк провів невідкладну розмову з послом України в Польщі у зв’язку з трагічним ДТП біля Гарволіна
четвер, 23 липня 2015, 12:19

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк провів невідкладну розмову з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща Андрієм Дещицею у зв’язку з жахливою трагедією, що сталася сьогодні вранці біля польського міста Гарволіна, що призвела до загибелі та поранення українських громадян.

Посол України доповів Главі Уряду про обставини трагедії. Арсеній Яценюк дав невідкладні доручення стосовно захисту постраждалих співвітчизників і доручив з’ясувати всі можливості для надання потерпілим найнеобхіднішої допомоги спільно з польськими партнерами.

Глава Уряду України висловив глибокі співчуття постраждалим та родинам загиблих у трагічній події.

За інформацією Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці, сьогодні вранці автобус, в якому перебували 49 осіб, потрапив у ДТП поблизу міста Гарволіна, на дорозі між Любліном і Варшавою.

Три особи загинули на місці, двоє померли в лікарні.

Зараз у медичних закладах поблизу місця трагедії та у Варшаві перебувають 22 особи.

22 людей, які не потребують медичного втручання, наразі перебувають у населеному пункті поблизу місця ДТП. Їм надається психологічна допомога. Окрім того, на місці перебуває консул посольства, яка надає постраждалим консульську і юридичну допомогу. 

Андрій Дещиця повідомив, що відповідні польські служби дуже оперативно спрацювали для надання необхідної допомоги. Зокрема, транспортування постраждалих до медичних закладів гелікоптерами та каретами швидкої допомоги.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua