Арсеній Яценюк провів зустріч із делегацією Всесвітнього Єврейського Конгресу
четвер, 27 серпня 2015, 12:17

У четвер, 27 серпня, Прем’єр-міністр України, лідер політичної сили «Народний фронт» Арсеній Яценюк провів зустріч із делегацією Всесвітнього Єврейського Конгресу на чолі з його Генеральним директором Робертом Зінгером.

Роберт Зінгер розповів про діяльність Всесвітнього Єврейського Конгресу в сфері відстоювання миру і глобального діалогу між народами та релігіями.

Генеральний директор Всесвітнього Єврейського Конгресу високо оцінив зусилля Уряду України зі сприяння встановленню в країні міжетнічного і міжконфесійного  порозуміння й співпраці. Він зауважив, що такий висновок є результатом не тільки аналізу ситуації в Україні, але і його зустрічей з релігійними діячами, єврейськими активістами, представниками різних верств українського суспільства.

Арсеній Яценюк підкреслив, що послідовна боротьба, яку веде Уряд України з антисемітизмом та усіма проявами ксенофобії, расизму і шовінізму є невід’ємною частиною глибоко осмисленої стратегії української держави з утвердження фундаментальних прав і свобод людини та єдності українського суспільства. Лідер «Народного фронту» наголосив, що ця стратегія ґрунтується на відданості громадян України цінностям людської гідності, свободи і справедливості.

Сторони обговорили низку питань, які стосуються сучасного стану міжнародних відносин, проблем, пов’язаних з агресією Російської Федерації проти України, а також питання єврейського життя в Україні. Особливу увагу було приділено підготовці до відзначення 75-х роковин трагедії у Бабиному Яру, які виповнюються у вересні наступного року. 

У зустрічі взяли участь Віце-президенти Всесвітнього Єврейського Конгресу Андрій Адамовський та Борис Фуксман,  а також радники Прем’єр-міністра України Віктор Єленський та Йосип Зісельс.  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua