Арсеній Яценюк провів зустрічі з керівниками Донецької та Луганської ОДА
вівторок, 30 червня 2015, 17:13

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку вивчити питання та подати на розгляд Уряду проекти рішень стосовно додаткових соціальних гарантій для працівників бюджетної сфери, місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, які працюють в умовах підвищеної небезпеки, та надання компенсацій громадянам за зруйноване житло.

Відповідні доручення Глава Уряду дав за підсумками зустрічей із головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським та головою Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем у вівторок, 30 червня.

Під час зустрічей було обговорено питання чергових порушень Мінських домовленостей з боку очолюваних Росією терористів.

Геннадій Москаль проінформував Главу Уряду про те, що керовані РФ терористи, окрім обстрілів позицій Збройних Сил України, здійснюють цілеспрямовані обстріли об’єктів інфраструктури в населених пунктах області, житлових будинків, шкіл та інших навчальних закладів. Ці дії чиняться з метою виведення з ладу електричних мереж, газогонів, мереж водопостачання і, як наслідок, зупинки підприємств та руйнування населених пунктів у цілому, йшлося під час зустрічі.

Павло Жебрівський звернувся до Уряду з пропозицією щодо додаткових соціальних гарантій для працівників бюджетної сфери, місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування, які працюють в умовах підвищеної небезпеки.

Голова Луганської ОДА звернувся до Кабінету Міністрів розглянути питання надання компенсації громадянам, житло яких було знищене. 

Арсеній Яценюк дав доручення Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку вивчити ці питання і подати проекти рішень на розгляд Кабінету Міністрів України із запрошенням на засідання Уряду керівників Донецької і Луганської ОДА.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua