Путіну треба взяти документ під назвою «Мінські угоди» і виконати все, що там написано, – Арсеній Яценюк (відео)
неділя, 19 квітня 2015, 19:11

«Доки в Кремлі для себе не приймуть рішення, що Росія повинна перестати бути державою-агресором, яка захоплює території, а має, нарешті, усвідомити свою відповідальність перед світом за мир і стабільність, і забратися як з Донецька й Луганська, так і з Криму, - до того моменту російські терористи будуть далі намагатися нагнітати ситуацію і дестабілізувати ситуацію в цілому в Україні», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі "Події тижня" на ТРК «Україна».

«Яка моя мета і мета країни? Досягти миру на Донбасі. Нам треба відновити контроль над нашими територіями, позбутися російських бандитів і терористів, повернути нормальне життя, відновити промисловість, яка зараз розграбована, розгромлена і конфіскована цими потворами. Нам треба відновити нашу державу», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості того, аби цей процес відбувався без жертв: «Без того, щоби вбивали українських солдатів і мирних громадян».

«15 тисяч людей поранено, понад 6 тисяч вбито внаслідок військового конфлікту, який спровокований Росією і має (причиною. – ред.) тільки одне – хворобливу російську імперську амбіцію захопити і знищити Україну», - сказав він.

«Як треба вирішити конфлікт? Володимиру Путіну треба взяти документ, який називається Мінські угоди, прочитати і виконати все, що там написано»: «Перше – забрати своїх бандитів. Друге - вивести війська. Третє - ми готові до того, щоби мати дискусію виключно з легітимно обраними органами влади в Донецьку і Луганську. Давайте проведемо прозорі й демократичні вибори. Але вибори демократичні – це не тоді, коли стоять російські бандити і солдати з автоматами Калашникова на кожній виборчій дільниці».

«Далі - відновлення контролю над кордоном, відновлення економічного життя». Ми готові відновити банківський сектор в Донецьку і Луганську. Нам треба виплачувати пенсії і заробітні платні», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив, що вже зараз Кабінет Міністрів виплатили майже 14 мільярдів гривень пенсій для мешканців Донбасу, які зареєструвалися на повністю підконтрольних Україні територіях. Таких пенсіонерів, підкреслив Арсеній Яценюк – близько 900 тисяч із 1,1 мільйона пенсіонерів, які проживали в Донецькій та Луганській областях до початку російської агресії на цих територіях.

У цей же час, наголосив він, за попередніми оцінками, Держбюджет втратив 2,8 мільярда доларів США тільки від недоплачених податків і зборів із Донбасу за цей період: «Уже не кажучи про те, що ми протягом зими постачали електроенергію і газ, і загальна цифра – це ще 1 мільярд доларів. Але там наші громадяни».

Він також наголосив на важливості «боротьби за свідомість українців, які живуть в Донецьку і Луганську»:

«Вони перебувають під неймовірним тиском російської брехливої пропаганди. І потрібен доступ українських каналів, щоби їх дивилися, і ми могли доносити свою інформацію».

У той же час, наголосив Арсеній Яценюк, такий сценарій на даний момент не є реалістичним: «Я дуже хочу, щоб він відбувся. Тільки Путін не хоче, щоб він відбувся – відбувається ескалація сил, нагнітання техніки, постійні поставки зброї, постійні погрози».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua