Питання територіальної цілісності і незалежності України є одним з основних на порядку денному світової спільноти – Арсеній Яценюк (фото, відео)
понеділок, 15 червня 2015, 12:44

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у понеділок взяв участь у церемонії передачі автомобілів та оснащення для Державної прикордонної служби України, наданих Європейським Союзом.

Європейський Союз надав обладнання і техніку на загальну суму понад 7 мільйонів євро. Державній прикордонній службі було передано 335 одиниць техніки та технічних засобів. Зокрема, прикордонники отримали 142 тепловізори, 142 патрульних автомобілів Фольксваген-Амарок, 51 мікроавтобусів Фольксваген Т5, 36 захищених ноутбуків.



Арсеній Яценюк разом з Головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінські та Першим заступником Голови Державної прикордонної служби Василем Серватюком відвідали військову частину і військове містечко мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби  в Києві, оглянули новітні зразки автоматизованих систем прикордонного контролю, систем супутникового зв’язку, ознайомилися з елементами професійної  підготовки прикордонників. Побували в житловому комплексі, в якому активно ведуться роботи з будівництва квартир для прикордонників, в першу чергу воїнів АТО.

Під час церемонії передачі техніки Арсеній Яценюк наголосив, що питання територіальної цілісності і незалежності української держави, яка зіткнулася з російською агресією, є одним з основних на порядку денному світової спільноти.

«Відповідно до мінських домовленостей однією з ключових умов, яку повинна виконати Російська Федерація, окрім того, щоб забратися геть з території України зі своїми військовими і найманцями, це відновлення повноцінного контролю над українсько-російським державним кордоном», - нагадав він.

Європейський Союз і США надають реальну практичну допомогу для того, щоб українська держава відновила контроль над своїм державним кордоном. «Для того, щоби українська прикордонна служба була насправді європейською і виконувала основні завдання щодо неможливості незаконного перетину державного кордону і контролю за цим кордоном, наші європейські партнери виділили значний обсяг фінансового ресурсу, який вклали в придбання нової техніки, автомобілів, нових систем управління», - сказав Арсеній Яценюк.

Він подякував Європейському Союзу, персонально Яну Томбінському та всім учасникам і представникам міжнародного дипломатичного корпусу за реальну допомогу Україні в боротьбі за цілісність її кордонів, незалежність і в боротьбі проти російської агресії.

Він зазначив, що Уряд, починаючи з минулого року, розпочав будівництво нової якісної європейської системи захисту державного кордону України.

«Це проект «Європейський вал», який дасть можливість закрити державний кордон від російських терористів, постачання нелегального зброї, наркотиків, нелегальної міграції, а також важкої техніки», - сказав він.

Прем’єр-міністр підкреслив, що ключовим для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом є безпека українських кордонів. «Саме тому Україна почала будувати проект Європейський вал, і саме для цього нам необхідна модернізована електронна система контролю за нашим кордоном», - сказав Арсеній Яценюк.

«За цих декілька місяців нами вже побудовано більше сотні кілометрів протитанкових ровів, близько 50 спостережних веж, 400 кілометрів контрольно-слідових смуг», - додав він.

Арсеній Яценюк також повідомив, що до кінця року за кошти державного бюджету буде збудовано 300 квартир для українських прикордонників, в першу чергу тих, які беруть участь в АТО.

«Урядом України прийнято рішення і вже в поточному році виділено 52 квартири на цьому майданчику, 48 з яких отримали учасники антитерористичної операції. До кінця поточного року ще 300 квартир за кошти державного бюджету буде збудовано та придбано для українських прикордонників», - сказав він.

«Нагадаю, що відповідно до мінських домовленостей однією з ключових умов, яку повинна виконати Російська Федерація, окрім того, щоб забратися геть з території України зі своїми військовими і найманцями, це відновлення повноцінного контролю над українсько-російським державним кордоном», - зазначив Арсеній Яценюк.

У свою чергу Ян Томбінські зазначив, що сьогоднішній захід та допомога ЄС – «вираз солідарності з Україною». «Щоб ці машини так само служили безпеці і українському суверенітету, а тим самим вони служать і Європейському Союзу», - сказав Ян Томбінські.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua