Арсеній Яценюк: Радою ухвалюється лише третина законів, необхідних для швидкого і ефективного проведення реформ. Це неприпустимо (відео)
понеділок, 7 вересня 2015, 14:27

«Незважаючи на політичні погляди і політичні прапори, вся країна повинна бути об'єднана в необхідності ухвалення і виконання законів, мета яких – фінансово-економічна стабілізація, зростання України, створення робочих місць, створення нових підприємств, збільшення доходів, а відповідне збільшення заробітних плат, пенсій і інших соціальних стандартів в країні», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності в понеділок, 7 вересня.

Глава Уряду звернувся до членів Парламенту: «Ми вперше за історію України пройшли два перегляди програми з Міжнародним валютним фондом. І очікуємо приїзд місії Міжнародного валютного фонду для третього перегляду. Є неприпустимим, коли в країні проводяться реформи, але тільки третя частина законів, які необхідні для швидкого і ефективного проведення реформ, голосуються в Парламенті».

Арсеній Яценюк наголосив на важливості ухвалення Верховною Радою наступного пленарного тижня декількох пакетів законопроектів, «у тому числі і тих, які безпосередньо відносяться до виконання наших зобов’язань перед зовнішніми інвесторами і кредиторами».

Арсеній Яценюк підкреслив, що є «реальні перші чіткі сигнали в стабілізації фінансової системи країни».

Він нагадав, що станом 27 лютого 2014 року, на рахунках Державного казначейства було 108 тисяч гривень. «Сьогодні рахунки Державного казначейства без іноземної валюти мають вже 45 мільярдів гривень.

«Це є фактом того, що нам вдалося стабілізувати економічну ситуацію», -- наголосив Глава Уряду, підкресливши, що «ще надто багато повинно бути зроблено».

«Завдяки спільним заходам Уряду і Національного банку ми тримаємо фінансовий сектор у стабільній ситуації. Дуже багато зроблено в банківському секторі, що дало нам можливість профінансувати безпрецедентні видатки на національну безпеку і оборону - майже 100 мільярдів гривень», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Завдяки накопиченим на Єдиному казначейському рахунку коштам, наголосив він, Уряд зможе до кінця року профінансувати національну безпеку, оборону, армію і соціальні стандарти: «До кінця поточного року ці накопичені кошти стали для нас подушкою. Вона буде використана для закриття державного оборонного замовлення і фінансування всіх видатків по національній безпеці і обороні та для виплат підвищених зарплат і пенсій».

Він нагадав, що проведених заходів щодо стабілізації економічної і фінансової ситуації в країні Урядом прийнято рішення про підвищення заробітних плат, пенсій і соціальних стандартів вже з 1 вересня поточного року. «Очікую, що Парламент проголосує відповідні зміни», - сказав Глава Уряду.

Крім того, Арсеній Яценюк висловив сподівання на ухвалення Парламентом закону про списання і реструктуризацію боргів.

Глава Уряду зазначив, що на засіданні Ради фінансової стабільності  буде обговорюватися подальший план дій щодо стабілізації фінансової системи і «закладення підвалин до економічного зростання».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua