Арсеній Яценюк: Рівень підтримки серед вищого політичного істеблішменту США каже про те, що Україна на правильному шляху (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 13:13

«Запорукою реформ в Украіні у всіх кабінетах у Вашингтоні вважають політичну єдність між Президентом і Урядом та політичну відповідальність всієї коаліції», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 12 червня.

Він нагадав, що наступного пленарного тижня в Парламенті будуть розглядатися законопроекти, «необхідні, щоби Україна і далі поступово йшла шляхом реформ». 

Арсеній Яценюк наголосив, що парламентська коаліція повинна підтримати ці закони, адже вони є попередніми умовами для отримання наступного траншу МВФ у розмірі 1,7 мільярда доларів США.

Ці проекти законів, зазначив Глава Уряду, стосуються підвищення незалежності Національного банку України, дають можливість реформувати енергетичний сектор і навести порядок у фінансовій складовій НАК «Нафтогаз України».

 Арсеній Яценюк повідомив, що стосовно цих законопроектів уже проводилися дискусії з партнерами по коаліції: «Переконаний, що коаліція підтримає не тільки ці три законопроекти, але й весь план реформ, який ми послідовно реалізовуємо з тією метою, щоби 2016 рік вже став роком економічного зростання».

Прем’єр-міністр нагадав, що учора він разом з Міністром фінансів України Наталією Яресько повернулися зі Сполучених Штатів Америки, де перебували з робочим візитом:

«Той рівень підтримки, який є у Сполучених Штатах Америки серед вищого політичного істеблішменту США, починаючи від Президента США, Віце-президента, Білого дому, Конгресу, Сенату, Міністерств енергетики, фінансів, торгівлі Сполучених Штатів Америки - каже про те, що Україна на правильному шляху».

Глава Уряду підкреслив, що після зустрічей української делегації з керівництвом США були зроблені відповідні заяви, зокрема  Білого дому, відповідних міністерств і Міжнародного валютного фонду «про те, що реформи, які проводить Україна, складні, але правильні, і Україна знаходиться на єдино правильному шляху».

«Успіхом і запорукою реформ у всіх кабінетах у Вашингтоні вважають політичну єдність і політичну відповідальність - політичну єдність між Президентом і Урядом. І політичну відповідальність всієї коаліції», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua