Арсеній Яценюк: Російські терористи умисно підірвали газогін, щоб зупинити заводи Маріуполя (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 16:27

«Російські терористи умисно підірвали газогін із застосуванням важкої артилерії з тією метою, щоб припинити газопостачання до Маріуполя і зупинити заводи, які працюють в місті», - підкреслив  на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

«Вони це роблять спеціально, щоби в Маріуполі була паніка, щоб зупинити заводи і люди не отримували зарплати. Це частина російського плану», - сказав Глава Уряду.

Він доручив Міністру закордонних прав України Павлу Клімкіну «офіційно повідомити західних партнерів, тристоронню групу і ОБСЄ про чергове порушення Російською Федерацією і російськими терористами так званої Мінської угоди і надати відповідні докази»:

«Прошу вжити всіх міжнародних заходів до того, щоби повідомити світове співтовариство про грубе і нахабне порушення Мінських угод».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва разом із Міністерством оборони і Міністерством внутрішніх справ забезпечити доступ технічних працівників до газогону, як тільки буде локалізовано пожежу, аби ці дві гілки газопроводу були відновлені.

За словами Андрія Коболєва, для відновлення роботи газогону необхідно 48 годин після того, як військові забезпечать прохід на місце події.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua