Арсеній Яценюк: Санкції щодо Росії мають бути продовжені (Відео)
четвер, 28 травня 2015, 15:41

 

«Без сумніву, санкції мають бути продовжені, адже Росія відмовилася виконувати Мінські домовленості», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності - шлях до безпеки».

Він наголосив, що Україні необхідна дипломатична та фінансова підтримка: «Дуже цінуємо те, що разом із нашими європейськими партнерами ми відновили програму з МВФ, і Україна отримає близько 25 млрд доларів США в наступні чотири роки. Але річ у тому, що дефіцит - ще додатково 25 млрд доларів».

Він підкреслив, що дуже багато залежить від бюджетної та економічної стабільності в Україні. Водночас, Арсеній Яценюк наголосив, що Росія, яка розв’язала з Україною гібридну війну, використовуватиме економічні та соціальні важелі:

«Путін зробить усе для ескалації ситуації в Україні, використовуючи усі засоби й методи. Перший – військовий, що він вже зробив. Другий – економічний, що він також уже зробив. Третій – соціальна напруга, з якою ми сьогодні стикаємося. Людям важко виживати, і Путін це знає. Але це єдина стратегія, яка в нас є, і це правильна стратегія – провести болючі, складні, але правильні реформи. Проте вони (Росія) будуть грати на цьому».

Окрім того, Росія буде намагатися спровокувати політичну напругу в Україні.

Арсеній Яценюк наголосив, що для спільної відповіді на російську агресію необхідна єдність ЄС та США: «Нам необхідне збереження єдності всередині ЄС, в тому числі в питанні санкцій».

8-й Київський Безпековий Форум зібрав у Києві політиків, урядовців, експертів із понад 20-ти країн світу, котрі обговорюють питання збереження миру та відновлення цінностей.

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів та обміну досвідом  із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua