Арсеній Яценюк сподівається на якнайшвидше ухвалення Радою закону про формування дорожнього фонду (відео)
неділя, 23 серпня 2015, 13:37

Уряд вніс до Парламенту законопроект, за яким акцизний збір від імпортних нафтопродуктів повинен цільовим способом спрямовуватися безпосередньо в дорожній фонд.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у неділю, 23 серпня, у Львові під час ознайомлення з ходом ремонтних робіт на автодорозі Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів.

«Для того, щоби в Україні були якісні дороги, треба повністю міняти дорожнє господарство», - наголосив Арсеній Яценюк.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, нагадав Глава Уряду, вже ініціював реформу «Укравтодору».

Окрім того, наголосив Арсеній Яценюк, Уряд вніс до Парламенту законопроект, який передбачає формування дорожнього фонду: «Джерело доходів – це акциз від імпортних нафтопродуктів, який повинен іти цільовим способом безпосередньо в дорожній фонд і ділитися 60 на 40. 60% - загальнодержавні дороги, 40% - дороги місцевого значення».

Арсеній Яценюк висловив сподівання на якнайшвидше ухвалення парламентарями цього законопроекту: «Тому що інфраструктура і дороги – це є ще однією реальною реформою. Ми запустили поліцію - і всі бачать: новий поліцейський, нове відношення, нова форма і, основне, нові підходи. Так і тут. Це те, що можна відчути,. те, що реально дає ріст економіки».

Він нагадав, що цього року на відновлення і ремонт автошляхів Уряд України виділив 4 мільярди гривень.

Ремонтні роботи на автодорозі Н-09 Львів-Івано-Франківськ Арсеній Яценюк назвав основним проектом: «Це практично будівництво 130 кілометрів нової дороги. Вже завершено 40 кілометрів».

Він зазначив, що відбулися публічні конкурсні торги на проведення ремонту цієї автодороги: «Виявляється, якщо проводити прозорі тендери, відразу вартість одного кілометра дуже дешевшає. Коли декілька років курс долара був 5 грн, кілометр дороги коштував 5 мільйонів гривень - мільйон доларів. І зараз так само 5 мільйонів гривень, хоча курс інший».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua