Арсеній Яценюк сподівається, що Верховна Рада якомога швидше ухвалить закони, необхідні для отримання міжнародної фінансової допомоги
четвер, 18 червня 2015, 18:16

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк сподівається, що Верховна Рада якомога швидше підготує до другого читання реформаторські законопроекти Уряду, необхідні для отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це Глава Уряду сказав у четвер, 18 червня, виступаючи у Парламенті.

«Сподіваюся, що протягом тижня, в найкоротші терміни, парламентська коаліція внесе до другого читання дані законопроекти, так як до 10 числа нам необхідно вже виходити на Раду директорів Міжнародного валютного фонду для того, щоб отримати наступний транш», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що отримання цього траншу «так само пов’язано до виплат заробітних плат, пенсій і соціальних пільг для населення України».

«Тому нам необхідно прийняти ці закони в другому читанні і в цілому. Сподіваюся, що парламентська коаліція відчуває свою відповідальність перед країною», - наголосив він.

Перед голосування за законопроект №2956 про внесення змін до Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна» (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники), Глава Уряду заявив, що даний закон дозволить навести порядок з розрахунками на енергоринку.

«Мета цього закону наступна. Не дати можливості приватним власникам, отримуючи гроші від населення за житлово-комунальні послуги, прикарманювати ці гроші і не віддавати НАК «Нафтогаз України» за придбаний природний газ», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що з приводу цього законопроекту відбулися додаткові консультації з народними депутатами і Кабінет Міністрів України погодився внести поправку про те, що цей закон не розповсюджується на майно, яке не підлягає приватизації відповідно до чинного законодавства.

«Таким чином, ми знімаємо основне питання, яке піднімалося в парламентській залі, щодо так званої тіньової приватизації. Її не буде. Проте ми піднімаємо основне питання – ті олігархи, власники теплокомуненерго, які збирають гроші з людей і не віддають ці гроші за придбаний природний газ НАК «Нафтогаз України», а прикарманюють їх, позбавляться власності на свої теплокомуненерго», - сказав Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua