Арсеній Яценюк: Система оцінювання якості освіти повинна бути повністю прозорою і незалежною
п’ятниця, 3 липня 2015, 14:16

«Ми повинні переглянути систему оцінювання якості освіти. Вона повинна бути повністю прозорою і незалежною», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час засіданні колегії МОН у п’ятницю, 3 липня.

«Там повинні бути люди, яким довіряє спільнота, які не корумповані, не мають «зв’язків» і думають виключно однією категорією – якість освіти в країні повинна бути європейська», - сказав Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що в індексі глобальної конкурентоспроможності від Всесвітнього економічного форуму  за якістю системи освіти Україна посідає 72-е місце.

Глава Уряду зазначив, що загалом у рейтингу глобальної конкурентоспроможності Україна торік дещо покращила свої позиції: «У вищій освіті і навчанні зараз у нас 40-а позиція, були на 43-й. Початкова освіта – були на 62-й, стали на 43-й. Але якість шкіл – катастрофа, 88 позиція. Рівень інвестування бізнесу в підготовку кадрів – 92-е місце».

Він зупинився на важливості соціальної функції бізнесу: «Хочете мати фахових людей - інвестуйте в тому числі і в професійно-технічну освіту. Адже це і є ефективність будь-якої компанії, це і є індекс конкурентоспроможності компанії. Чим сильніший старт ви маєте, чим розумніших людей маєте, тим ефективніші ви, тим більш конкурентні ви на ринку, тим більше продаєте і заробляєте».

Арсеній Яценюк наголосив на правильному шляху реформ, які втілюються Міністерством освіти. Водночас, підкреслив він, «немає часу на зволікання»: «Зволікання для нас просто буде вартувати надто дорого».

«Найдорожче, що є в країні, - це наша молодь. І найважливіше, що ми можемо дати нашій українській молоді, - це освіту і знання. Це відповідальність влади і держави перед нашими громадянами і перед нашим майбутнім», - наголосив він.

Він підкреслив, що тільки розумні, освічені, інтелектуальні люди можуть змінити країну: «Прогрес є не там, де великі обсяги видобутку нафти і газу. Вже в сусідній країні «на видобувалися». Прогрес є тільки там, де розум рухає реформи і рухає країну вперед. Це інтелект в економіці, це інтелект в юриспруденції та політичний інтелект в Парламенті. І від нас усіх залежить те, якою країна буде буквально через декілька років».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua