Арсеній Яценюк у Дніпропетровську привітав молодят, які першими в Україні подали заявку онлайн на реєстрацію шлюбу (відео)
вівторок, 21 липня 2015, 13:34

У вівторок, 21 липня, під час робочої поїздки до Дніпропетровська лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк побував у Кіровському відділі державної реєстрації актів цивільного стану, де почала діяти нова електронна система онлайн реєстрації заявок.

Глава Уряду разом з Міністром юстиції України Павлом Петренком побували на церемонії реєстрації шлюбу пари, яка першою подала онлайн заявку до РАЦСу. Шлюб взяли Павло з Краматорська та Інна з Маріуполя. Познайомилися молодята у Львові.

Арсеній Яценюк привітав молодят і зазначив, що в них «історичний шлюб»: «Вони перші в Україні завдяки електронній системі вибрали дату і зареєстрували свій шлюб».

«Це ще один крок до того, щоби онлайн-сервіси, прості і зрозумілі, без бюрократії, доставлялися для громадян України, щоби людям було простіше жити», - сказав він.

З 20 липня у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях, а також у відповідних обласних центрах стартував проект подання заяв з реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет. Віднині подати документи до РАЦСу можна як у звичному паперовому форматі, так і он-лайн, не виходячи з дому.

Аби громадянам було зручно користуватися новими електронними сервісами, Міністерство юстиції запускає спеціальний веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Після реєстрації на порталі громадяни можуть подати необхідні документи щодо народження дитини, чи заяву з бажанням вступити до шлюбу. 

Відповідні документи можна посвідчити цифровим підписом або ж обрати зручний для себе час для того, щоб особисто посвідчити папери. Так само на порталі можна обрати час та місце проведення шлюбної церемонії чи записатися на консультацію до спеціаліста.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua