Арсеній Яценюк у Харківському університеті внутрішніх справ: Нова поліція вийде на перше патрулювання Харкова 19 вересня (відео)
п’ятниця, 31 липня 2015, 12:10

У п’ятницю, 31 липня, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк в рамках робочої поїздки до Харкова відвідав національний університет внутрішніх справ, де проходять курси професійної підготовки працівників нової патрульної служби.

Глава Уряду разом із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, Міністром юстиції Павлом Петренком та Першим заступником міністра МВС Екою Згуладзе поспілкувалися з майбутніми поліцейськими.
Арсеній Яценюк оглянув нові автомобілі та мотоцикли для патрульної служби.

Глава Уряду підкреслив, що на нових патрульних поліцейських сподівається вся країна: «Після того, коли в Україні було прийнято рішення про створення національної поліції, на вулиці Києва виїхали такі самі молоді, як ви, такі самі красиві, яскраві, й основне – чесні люди, які реально стали допомагати громадянам країни, по-іншому ставитися до людей і до своєї держави».

Він наголосив, що Уряд разом із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та Першим заступником міністра МВС Екою Згуладзе почали реформу правоохоронної системи: «Чинна правоохоронна система – це залишки радянської міліції. А ви – це нова українська європейська поліція. Ви – це нове відношення до громадян країни, нове відношення до присяги», - звернувся Арсеній Яценюк до майбутніх поліцейських.

«Ми почали з міста Києва, далі – Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Луцьк, Львів, сподіваюся – Чернівці, Вінниця. Переконаний, що українська поліція дійде до кожного міста», - підкреслив Глава Уряду.

Для Кабінету Міністрів, зазначив він, ця робота є складна: «Нам треба знаходити ресурси - заробітна платня кожного поліцейського – від 8 до 10 тис грн. Необхідно оснастити їх новою технікою, машинами, уніформою».

Він відзначив допомогу Уряду США та Канади в підготовці й тренуванні нової поліції: «Але основне навантаження лягає на Уряд України, тому що це сотні мільйонів гривень, які треба фінансувати. Але це потрібно для країни. Мільйонами не заміниш ваше відношення до громадян, ваше тренування і ваше бажання служити на благо народу України».

Арсеній Яценюк повідомив, що нова поліція Харкова вийде на перше патрулювання міста 19 вересня: «19 вересня місто Харків повинне вам почати аплодувати. Адже ваше основне ваше завдання – це зміна відношення поліцейських до громадян. Ваше завдання – служити кожному і захищати кожного, боротися зі злочинністю і бути дуже твердими в слідуванні закону».

Глава Уряду підкреслив, що в реформі правоохоронної системи створення патрульної поліції – це тільки перший крок: «Нам необхідно рухатися далі. Для того, щоби в країні був порядок, потрібно реформування національної поліції, реформування органів прокуратури, створення Державного бюро розслідувань, реальна робота Національного антикорупційного бюро і притягнення до відповідальності за корупцію будь-кого, починаючи від найбільш високих чиновників і закінчуючи чиновниками нижчого рангу».

Необхідна також реформа судової системи, наголосив він. 

«На вас покладаються великі надії. Уряд і кожен із нас хоче, щоби нові українські поліцейські показали клас у Харкові, - клас українських справедливих, чесних борців за права і свободи громадян та спокій на вулицях Харкова. За законність і захист кожного громадянина. Від вас цього чекає Україна», - звернувся лідер «Народного фронту» до майбутніх поліцейських. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua