Арсеній Яценюк у Хмельницькому: У кожному селі має бути фахівець, який надаватиме громадянам довідки з електронних реєстрів (відео)
четвер, 6 серпня 2015, 12:36

У четвер, 6 серпня, в рамках робочої поїздки до Хмельницького Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк побував у Хмельницькій філії ДП «Національні інформаційні системи», де відбувається навчання із роботи з системами Єдиних та Державних реєстрів та іншими електронними базами даних.

Разом із Міністром юстиції України Павлом Петренком Глава Уряду відвідав навчальний клас та поспілкувався із фахівцями, які проходять тут підготовку.

Глава Уряду підкреслив, що робота Хмельницької філії ДП «Національні інформаційні системи» «дуже складна, але дуже правильна»: «Ми зараз навчаємо нотаріусів, помічників нотаріусів, і найбільш важливе – представників органів місцевого самоврядування, щоби в кожному селі була людина, до якої прийде громадянин і попросить будь-яку довідку».

«Зараз людям не треба буде їхати з села в район, з району – в місто, а з міста – в Київ для отримання довідок, дозволів та інформації», - наголосив він.

Окрім того, за словами Арсенія Яценюка, проводиться також відповідне навчання працівників органів Державної фіскальної служби та органів місцевого самоврядування, «аби реєстратор безпосередньо працював з людиною і не вимагав від неї ніяких додаткових документів»: «Раніше треба було прийти в ДФС з витягом із якогось реєстру. Зараз цього не треба буде робити, і не потрібно буде платити гроші. Якщо у фіскальної служби є якісь запитання по даних із реєстру, служба самостійно заходить в цей реєстр і отримує необхідну інформацію».

При цьому, наголосив Арсеній Яценюк,  доступ до реєстру буде максимально здешевленим або безкоштовним, якщо дані отримуються органом державної влади.

Лише в Хмельницькій області пройдуть навчання 120 представників органів місцевого самоврядування: «Цей процес буде непростий, але ми його обов’язково завершимо».

Арсеній Яценюк наголосив, що такі кроки з децентралізації додатково дадуть у бюджет тільки для Хмельницької області 70 млн грн.

Підприємство «Національні інформаційні системи» супроводжує єдину на території держави систему інформації - 17 Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. Тут здійснюють технічний супровід системи електронних онлайн-сервісів, а також проводять навчання фахівців із роботи з цими електронними базами даних.

Хмельницька філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» почала роботу в липні цього року. Планується, що тут пройдуть навчання 120 працівників центрів надання безоплатної правової допомоги, 150 працівників відділів ДВС територіальних управлінь юстиції, близько ста співробітників сільських та селищних рад Хмельницької області, працівники судів, прокуратури, фіскальної служби.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua