У вересні 49 пунктів пропуску будуть підключені до систем Інтерполу – Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 15 червня 2015, 12:49

Завдання Уряду України та Державної прикордонної служби – забезпечити всі технічні рішення для того, щоб безвізовий режим став реальністю в 2016 році, зазначив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час церемонії передачі техніки та обладнання українським прикордонникам, наданих Європейським Союзом.

Він зазначив, що до завдань Державної прикордонної служби в тому числі входить уніфікація наших електронних систем контролю з системами Інтерполу. Це потрібно для того, щоб дати можливість на основних пунктах пропуску вже у вересні швидко перевіряти по базах даних будь-якого громадянина, який перетинає державний кордон України, на предмет того, чи є він у розшуку Інтерполу.

Арсеній Яценюк повідомив, що у вересні 49 пунктів пропуску повинні бути вже підключені до системи контролю Інтерполу та ідентифікації особи.

«Завдання Державної прикордонної служби – це технічне вирішення питань для отримання Україною безвізового режиму. І переконаний, що Державна прикордонна служба з цим завданням справиться», - підкреслив Глава Уряду.

Під час відвідання військового містечка мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби Главі Уряду продемонстрували роботу новітніх зразків автоматизованих систем прикордонного контролю та систем супутникового зв’язку, зокрема, мобільних програмно-технічних комплексів автоматизації прикордонного контролю.

Таких комплексів вже придбано 16 для другої лінії контролю за будь-якими документами, в першу чергу, за біометричними паспортами, які видаються як Україною, так і іншими країнами світу. «Це також дасть можливість Україні просунутися далі в питанні безвізового режиму», - наголосив Глава Уряду.

Він подякував бійцям Державної прикордонної служби за те, що вони боронять Україну в зоні антитерористичної операції. «Ви своєю боротьбою, звитягою і своєю волею довели те, що українські прикордонники здатні боронити державний кордон України. Ви віддаєте своє життя за країну. Ви боретеся за нашу незалежність, за що вам окрема подяка», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua