Україна могла б конкурувати з Польщею, якби нинішні реформи почали реалізовувати 10 років тому - Арсеній Яценюк (відео)
неділя, 14 червня 2015, 21:00

Україна могла б конкурувати з Польщею, якби реформи, які проводить сьогодні Уряд, почали реалізовувати 10 років тому.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у неділю в інтерв’ю "5 каналу".

"Якщо б ми почали робити все, що ми робимо сьогодні, 10 років тому, після Помаранчевої революції, ми би сьогодні змагалися з Польщею, хто сильніший. Ми втратили 10 років", - сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз Кабінет Міністрів робить кроки, які не робилися останні 23 роки.

"Я розумію політичні наслідки цих реформ. В першу чергу для себе і для окремих членів Кабінету Міністрів України. Але ти не можеш розмінюватися на ці політичні наслідки, тому що вони сьогодні-завтра відбудуться. Ти повинен думати про те, що відбудеться через рік, через п’ять, через десять", - сказав він.

Прем’єр-міністр наголосив, що напередодні місцевих виборів деякі політичні сили почали кампанію з дискредитації  Уряду. "Ці любителі українського народу за те, щоби мати на 5 чи на 10 депутатів якоїсь там районної ради більше, почнуть розхитувати цей човен", - зазначив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що нікому не дозволить збити Уряд зі шляху проведення реформ.

"Я не дам можливості ніяким популістам, в тому числі і з коаліції, збити нас з цього шляху", - підкреслив він.

У той же час Арсеній Яценюк відзначив позитивні відгуки міжнародних партнерів щодо реформ в Україні, які в тому числі були висловлені під час перебування Глави Уряду у Вашингтоні.

Зокрема, Міністерство фінансів США, Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції і розвитку поширили низку заяв, у яких схвально оцінили реформи, які проводить Уряд України, і наголосили, що країна рухається у правильному напрямку.

"Коли я прочитав виступ директора Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті, мені просто стало приємно за нашу країну. Я не пригадую за 23 роки жодних таких заяв вищого світового економічного істеблішменту і політичного по відношенню до України. Їх не було. Їх навіть у 2004 році не було", - резюмував Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua