Арсеній Яценюк: Україна підтримала вступ Казахстану в Світову організацію торгівлі, відстоявши свій національний економічний інтерес (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 15:11

Між Україною та Казахстаном підписано протокол про завершення переговорів про вступ Астани до Світової організації торгівлі.

«Ми розглядаємо Казахстан як торговельного партнера і, відстоявши свій національний економічний інтерес, ми підтримали вступ Казахстану у Світову організацію торгівлі», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства економіки України у вівторок, 23 червня.

Арсеній Яценюк наголосив, що два попередні уряди «здали економічні інтереси України перед Російською Федерацією»:

«Україна не вступила в двосторонні переговори з Росією, ми дали зелене світло Російській Федерації на вступ до Світової торговельної організації, не підписавши двосторонній протокол про доступ українських товарів і українських послуг на російський ринок. Це було зроблено зумисне - проти українського державного і національного економічного інтересу».

Глава Уряду підкреслив, що Міністерству економіки України та Міністерству фінансів України вдалося усунути ці перешкоди, і «незважаючи на те, що попередні два уряди не приєдналися до двосторонніх переговорів із Казахстаном, ми в рамках багатосторонньої робочої групи підписали протокол з нашими казахськими друзями».

Згідно з підписаним протоколом, зазначив Арсеній Яценюк, «як тільки Казахстан змінює торговельний режим по відношенню до України, Україна зразу має право змінити торговельний режим по відношенню до Казахстану». Також передбачений доступ української молочної продукції на казахський ринок.

Прем’єр-міністр також доручив прискорити процес підписання угоди про зону вільної торгівлі з Канадою. Він повідомив, що провів із цього питання розмову із Прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером.

«Тут доволі проста формула. Канада отримує свій економічний інтерес, Україна отримує свій. І ми на збалансованому підході повинні підписати зону вільної торгівлі з нашими канадськими друзями», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua