Арсеній Яценюк: Україна стане членом НАТО і Європейського Союзу (Відео)
четвер, 28 травня 2015, 16:17

 

«Раніше чи пізніше ми станемо членом Північноатлантичного альянсу, як і станемо членом Європейського Союзу. Тому що це мова йде про безпеку України і світу в цілому. І Росія ніколи не буде мати право вето на наше суверенне право бути європейською державою і членом Альянсу», - про це заявив Прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності - шлях до безпеки».

Він нагадав, що в цьому році Парламентом України було ухвалено закон, яким скасовано «так званий позаблоковий статус»: «Україна чітко задекларувала про те, що бачить себе членом Альянсу».

За його словами, останні опитування доводять: «більшість України зрозуміла, що захист України – це в сильних Збройних Силах, які є частиною Альянсу».

«Саме через те, що в 2008 році, на жаль, деякі наші західні партнери хотіли бути надто добрими до Росії, і фактично відмовили Україні в Плані дій щодо членства в НАТО, ми сьогодні пожинаємо жахливі геополітичні наслідки не просто прорахунку, а абсолютно непродуманого і дуже складного рішення, в результаті якого ми втратили частину своєї території», - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив: «Всі чудово усвідомлюють, що на сьогоднішньому етапі, навіть якщо ми подамо заявку в НАТО, не думаю, що буде одностайне голосування країн-членів НАТО. Тому я сповідую наступний принцип: ніколи не проси, а тим більше не проси, коли ти знаєш, що не дадуть».

Зараз, за його словами, треба робити дуже чіткі і конкретні дії: «У нас є чотири трастові фонди разом з НАТО. Треба використати всю допомогу, яка у нас є в рамках фондів. У нас є чіткий план, як відповідати стандартам, які є передумовою для членства в НАТО. Нам необхідно провести референдум, для того щоб потім ніколи не було ні в кого дискусій, так це український Уряд хотів стати членом НАТО, чи український народ. І в нас є мета. Ми раніше чи пізніше станемо членом Альянсу, як і станемо членом Європейського Союзу. Тому що мова йде про безпеку України і світу в цілому. І Росія ніколи не буде мати права вето на наше суверенне право бути європейською державою і членом Альянсу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua