Арсеній Яценюк: Уряд максимально спростить механізм надання субсидій (відео)
неділя, 14 червня 2015, 21:04

Уряд найближчим часом іще більше спростить механізм надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у неділю в інтерв’ю "5 каналу".

"Ми ще спростимо систему надання субсидій. Я думаю, що на наступному тижні буде ще одне рішення Уряду спростити максимально. Для мене це саме основне зараз завдання", - сказав він.

"Я розумів, що підняття тарифів – це найбільш непопулярна політична річ. Але я так само розумію, що іншого шляху, ніж приведення тарифів до ринкової цифри, немає. Яку мету ми переслідуємо? Мета наступна – через 10 років Україна повинна стати повністю енергетично незалежною країною. Це завдання. І ми до цього завдання рухаємося в тому числі через ринкові тарифи", - сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що через приведення тарифів на енергоносії до ринкового рівня у людей з'явився страх.

"Вся державна машина зараз повинна бути спрямована на одне – довести до людей: так, ми пішли по шляху реформ ціноутворення в енергетичному секторі, але знайте - той,  хто не має можливості заплатити, тому, кому не вистачає, держава передбачила 24,5 мільярда гривень, ми вам компенсуємо", - сказав Прем'єр-міністр .

Він додав, що по ефективності роботи з надання субсидій  буде оцінювати роботу і обласних, і районних держадміністрацій, а також Міністерства соціальної політики.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua