Арсеній Яценюк: Уряд очікує від міжнародних фінансових установ до 3 млрд доларів інвестицій в українську економіку в поточному році (відео)
вівторок, 28 квітня 2015, 14:02

«Очікуємо в поточному році від ЄБРР, Європейського інвестиційного банку та інших міжнародних фінансових установ до 3 млрд доларів як інвестицій в українську економіку», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 28 квітня, на брифінгу під час Міжнародної  конференції на підтримку України  (International Support for Ukraine Conference) в Києві.

Він наголосив, що основне для України зараз - деескалація ситуації на сході країни і позбавлення України від російської військової присутності»: «Треба відверто говорити, що залучити приватного інвестора в країну, яка має війну з ядерною державою – Російською Федерацією, - дуже складно. І Путін спеціально це робить для того, щоби іноземні інвестори не приходили в Україну».

«Розуміємо, що не всі в ЄС та у світі підтримують ідею постачання оборонної зброї Україні. Хочу ще раз наголосити – оборонної, а не наступальної. І якщо ми не можемо мати військову підтримку на своїй землі, ми просимо про бізнес-підтримку.  Це буде ще одним захисним механізмом проти російської агресії», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також нагадав, що більшість фінансової підтримки, яку отримує Україна, - це позики: «Із низькою відсотковою ставкою, довгострокові – але це позики, які необхідно буде виплатити нашим кредиторам».

Загалом, нагадав Арсеній Яценюк, Україна отримала 17,5 млрд доларів від МВФ, 7,5 млрд доларів – від інших міжнародних партнерів. Окрім того, Україна може отримати 15 млрд доларів внаслідок реструктуризації боргу.

«Очікуємо, що кредитори будуть дуже налаштовані на співпрацю», - наголосив Прем’єр-міністр.

Це, за його словами, є в рамках програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Ми вже зробили перший крок у реструктуризації боргу із одним з найбільших українських банків. Тож ми віддані тому, щоб досягти цієї угоди», - підкреслив Арсеній Яценюк. Глава Уряду зазначив, що Міжнародна конференція на підтримку налічує понад 500 учасників, які представляють більш як 50 країн.

Цілі конференції, за його словами, - «підбити підсумки реформ в Україні, визначити пріоритетні цілі, до яких необхідно йти Україні разом із західними партнерами, а також підготуватися до подальших спільних зустрічей як в Україні, так і за її межами».

Нинішня конференція в Києві, підкреслив Глава Уряду, – це перший крок. Наступними кроками стануть інвестиційні конференції в США та Німеччині, мета яких – «залучення капіталу виключно в якості приватних інвестицій».

Окрім того, буде проведена Київська безпекова конференція, «яка буде в основному акцентуватися на питання деескалації ситуації і боротьби проти російської агресії».

«У кінці поточного року ми з нашими західними партнерами плануємо провести велику інвестиційну конференцію, яка також підіб’є підсумки реформ і дасть нам дороговказ, які додаткові фінансові ресурси Україна може залучити», - повідомив Арсеній Яценюк.

Лідер «Народного фронту» також наголосив на важливості «дуже чіткої позитивної оцінки» реформ в Україні, яку дала Європейська Комісія в ході учорашнього саміту «Україна-ЄС» в Києві, що було відображено в рішенні саміту.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua