Арсеній Яценюк: Уряд виділив 300 мільйонів гривень на компенсацію відсоткової ставки для малих і середніх сільгосппідприємств (відео)
п’ятниця, 24 квітня 2015, 13:50

Уряд України виділив 300 мільйонів гривень на компенсацію відсоткової ставки для малих і середніх сільгосппідприємств і в другому півріччі планує виділити для них кошти на компенсацію процентної ставки на придбання української сільгосптехніки.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 24 квітня, на Київщині під час огляду вітчизняної сільськогосподарської техніки, яка використовується під час сівби кукурудзи та сої.

Ця сільськогосподарська техніка модернізована спеціалістами  Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки технологій для сільськогосподарського виробництва «імені Леоніда Погорілого».

Директор інституту Володимир Кравчук розповів Арсенієві Яценюку про основні напрацювання УкрНДІПВТ, серед яких - модернізовані трактори та сівалки, які використовують для сівби кукурудзи та сої. Зокрема, завдяки впровадженню потужних двигунів на 20% збільшується потужність тракторів, збільшуються їх можливості для роботи з різними сільськогосподарськими знаряддями і машинами. Нові сівалки українського виробництва також мають підвищену технологічність та адаптовані для використання в малих та середніх господарствах.

Арсеній Яценюк підкреслив, що продемонстрована техніка призначена для малих і середніх сільськогосподарських підприємств: «Великі агрохолдинги можуть собі дозволити дорогу техніку, яку отримують по лізингу. А малий фермер, який не має доступу до міжнародних фінансових ринків, потребує української техніки».

Глава Уряду повідомив, що за результатами півріччя Кабінет Міністрів додатково планує виділити кошти на компенсацію процентної ставки на придбання сільськогосподарської техніки українського виробництва для малих і середніх підприємств.

Він наголосив, що Уряд України виділив 300 мільйонів гривень на компенсацію відсоткової ставки для малих і середніх фермерських господарств: «Кредитний ресурс дуже дорогий, пальне здорожчало, і курс б'є по товаровиробнику. Тому треба товаровиробнику допомогти, щоби кредит був дещо дешевший. Тим більше, що в реальному секторі кредити - понад 30% річних».

Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів у програмі діяльності поставив два пріоритети – розвиток енергетичного сектору та продовольча політика.

Торік, нагадав Прем’єр-міністр, аграрний сектор продемонстрував зростання на 16%. Уряд, за словами Арсенія Яценюка, очікує, що сільське господарство і надалі буде однією з основних рушійних сил української економіки.

«Україна - ключовий гравець на світовому ринку продовольства. Контроль над ринком продовольства в світі, постачання дешевих і якісних продуктів харчування в Україні  - це ті можливості, якими ми повинні скористатися. Для цього потрібні інвестиції, дешевий кредит і компенсація процентної ставки, яку ми зараз забезпечуємо», - підкреслив Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua