Уряд виступає за прозору приватизацію державних підприємств зі збереженням соціальних стандартів і соціальними гарантіями – Арсеній Яценюк (відео)
четвер, 16 квітня 2015, 16:57

Уряд України пропонує залишити в державній власності понад 250 стратегічно важливих компаній. Решта держпідприємств мають піти на прозору і публічну приватизацію. При цьому їх працівники мають бути не просто захищені, а мати гарантії, що новий власник розвиватиме підприємство, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у четвер, 16 квітня, на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Він назвав одним із головних осередків корупції в країні державний сектор економіки:

«Це завжди була годувальниця політичних партій, фракцій, політичних еліт, де за квотним принципом призначали керівника державної компанії, і це була квазіприватизація».

Аби побороти цю проблему, підкреслив Арсеній Яценюк, Уряд прийняв рішення щодо конкурсного відбору на посади керівників всіх державних компаній.

Глава Уряду звернувся до присутніх на засіданні представників  роботодавців та профспілкових організацій висувати своїх кандидатів до конкурсних комісій: «Нам потрібна прозорість. Найкращий шлях боротися з корупцією – витягувати це все на світло».

Окрім того, за його словами, це є механізмом, «аби в Україні з'явився ефективний державний менеджмент».

Він підкреслив, що Уряд України виступає за прозору приватизацію і залучення інвестора.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд пропонує залишити в державній власності понад 250 стратегічно важливих компаній:

«Все інше – на прозору і публічну приватизацію. У тому числі зі збереженням соціальних стандартів і соціальними гарантіями для приватизованих підприємств».

У цьому процесі, підкреслив він,  необхідна активна роль роботодавців та профспілок  - «щоб готувати плани приватизації і щоб працівники підприємств, які підуть на приватизацію, були не просто захищені, а мали гарантії, що новий власник буде розвивати підприємство»: «Новий власник повинен нести відповідальність за виконання приватизаційних умов».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua