Арсеній Яценюк: Уряд забезпечив близько 5 мільярдів гривень авансових платежів на придбання нової техніки і озброєнь (відео)
п’ятниця, 24 квітня 2015, 12:14

Україні треба готуватися до подальшої боротьби за мир. Дипломатичні зусилля України і всього світу повинні бути підкріплені військовою силою Збройних Сил, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України в п’ятницю, 24 квітня.

Арсеній Яценюк наголосив, що згідно з даними розвідки, «йде неймовірна концентрація живої сили і техніки російськими терористами»: «Російська військова агресія далека від того, щоб зупинитися. За даними, які були оприлюднені Пентагоном і НАТО, за останній період часу темпи концентрації російських військ і російської техніки зросли в декілька разів».

Він підкреслив, що українська влада зробила все для виконання Мінських домовленостей. Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, «Росія не хоче миру»: «Росія не відмовилась від своїх планів знищити Україну і позбавити Україну європейського майбутнього. Нам треба готуватися до подальшої боротьби за мир».

«Вважаємо, що конфлікт на Донбасі повинен бути вирішений через повне і беззастережне виконання Російською Федерацією Мінських угод», - наголосив він.

У той же час, наголосив Арсеній Яценюк, дипломатичні зусилля України і всього світу повинні бути підкріплені військовою силою Збройних Сил України: «Для того, щоб дипломатичні засоби і методи були ефективні, Україні треба мати сильне військо. Тоді дипломатам набагато легше говорити».

Він нагадав, що в цьому році Уряд передбачив фінансування армії на рівні 5,2% ВВП.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд забезпечив близько 5 мільярдів гривень авансових платежів на придбання нової техніки і озброєнь: «Жодна платіжка, яка виставляється Міністерством оборони чи Генеральним штабом, не затримується більш ніж на добу. Тільки прийшла – і ми все платимо».

«Ми звертались і звертаємось до наших західних партнерів з тим, що українській армії потрібна допомога, українській армії потрібне озброєння для захисту України. І наші західні партнери повинні почути. Сьогодні Україна бореться не тільки за себе. Ми боремося за мир і стабільність Європейського Союзу. Ми боремось проти російської агресії і за мир у світі. Ми стали сильною нацією, і ми повинні продемонструвати єдність, нашу спільну волю до перемоги і відповідальність перед країною. І перемога буде за нами», - сказав Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua