Арсеній Яценюк: Уряд зіткнувся з труднощами під час зміни керівництва «Укрнафти» - за угодою 2010 року це загрожує Україні Лондонським судом на 5 млрд доларів (відео)
п’ятниця, 5 червня 2015, 13:19

Угода 2010 року, підписана за дорученням тодішнього Глави Уряду із акціонерами компанії «Укрнафта», перешкоджає зміні керівництва цієї компанії. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду в Верховній Раді в п’ятницю, 5 червня.

Відповідаючи на запитання народних депутатів, Глава Уряду підкреслив, що є першим, хто хоче індексувати грошові доходи громадян – «це репутація Уряду, репутація коаліції, додаткові джерела для громадян України, які вони отримують і зможуть збільшити купівельну спроможність, що є додатковим джерелом для запуску економіки».

Він нагадав, що Парламент підтримав урядовий закон, який дає можливість Уряду повернути контроль над «Укрнафтою».

«Ми скликали загальні збори акціонерів для того, щоби разом з іншим акціонером змінити керівництво компанії. Тому що нам необхідно до Державного бюджету отримати 1,8 мільярда гривень дивідендів і близько 6 мільярдів гривень доходів від ренти, які підуть до бюджету, щоби в тому числі використати ці кошти на підвищення соціальних стандартів», - повідомив він.

Проте Уряд зіткнувся із проблемою:

«З'ясовується, що ми не можемо змінити керівництво компанії «Укрнафта». Тому що в 2010 році Кабінет Міністрів за дорученням тодішнього Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко підписав угоду між акціонерами компанії «Укрнафта» і державою, відповідно до якої, як тільки Уряд почне міняти керівництво «Укрнафти», то буде відповідати в Лондонському суді з позовом приблизно на 5 мільярдів доларів США».

Він звернувся до колишнього Глави Уряду, Глави фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко «допомогти Уряду вийти з цієї ситуації».

Крім того, Арсеній Яценюк зазначив, що Україна в Стокгольмському суді оскаржує умови газового контракту, підписаного з Росією у 2009 році: «Загальний обсяг позову, який ми пред'явили російському «Газпрому», - 16 мільярдів доларів США. Це 16 мільярдів, які ми переплатили «Газпрому» і могли відправити на пенсії, пільги і субсидії. «Батьківщина», порадьте мені, як забрати з Газпрому 16 мільярдів доларів США», - зазначив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua