Арсеній Яценюк: Усі встановлені НКРЕ тарифи повинні пройти аудит найбільших чотирьох міжнародних компаній (відео)
п’ятниця, 15 травня 2015, 13:52

«Усі тарифи, які встановлені НКРЕ, - підкреслюю, це не Уряд, а незалежний орган, - повинні пройти аудит найбільших чотирьох міжнародних компаній», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України в п’ятницю, 15 травня.

«Ми тоді закриємо цю «політологічну лавку» про те, хто бореться за долю українців. Треба було п’ять років тому боротися, коли підписували ціну на газ», - додав він.

Арсеній Яценюк повідомив, що вчора провів з цього питання нараду з Національною комісією з регулювання енергетики і комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України», «Укргазвидобування».

Глава Уряду також підкреслив, що півроку звертається до НКРЕ щодо встановлення приладів обліку: «Орган, який встановлює механізм підключення, встановлює тарифи і визначає правила роботи на енергоринку, - це не Кабінет Міністрів. Це незалежний орган - Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг».

Внаслідок такої ситуації, підкреслив він, громадяни сплачують за підключення зайві кошти, в тому числі приватним обленерго. Окрім того, через це Україна - одна з найгірших в світі за стандартами підключення: «Це просто вбиває наш рейтинг ведення бізнесу».

Арсеній Яценюк нагадав, що доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості України представити нові правила підключення, адже чинні правила «мають тільки одну мету – монополія на ринку обленерго, яка висосує гроші з бізнесу та людей, і знищує українські перспективи». Глава Уряду також наголосив, що встановлення лічильників – це пряме зобов’язання кожної енергетичної компанії: «Це пряме зобов’язання - встановити лічильники за рахунок відповідної енергетичної компанії».

Арсеній Яценюк також звернувся до членів Парламенту на наступному тижні ухвалити закон про Національну комісію регулювання енергетики і комунальних послуг: «Створіть незалежний від політиків, незалежний від Уряду, від Президента і Парламенту орган, який буде прозоро, чесно, професійно і ефективно встановлювати тарифи і нести відповідальність за їхнє встановлення».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua