Арсеній Яценюк: В українсько-американській інвестиційній конференції планується участь понад 150 керівників найбільших компаній США (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 13:34

Під час інвестиційної конференції у США 13 липня буде презентований план приватизації українських державних компаній, реформування податкової системи та змін в енергетичному секторі країни.

Про це на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що сьогодні перед українською владою стоїть низка стратегічних і тактичних завдань, виконання яких – «це відповідальність кожного члена Кабінету Міністрів і парламентської коаліції».

«Нам треба створити робочі місця, залучити інвестиції, незважаючи на всі складності, які сьогодні є в країні. Незважаючи на те, що військова операція під керівництвом Російської Федерації далі продовжується проти України. Але ми живемо в тих реаліях, які маємо, і зараз не можемо їх змінити», - підкреслив він.

«Ми робимо все для того, щоби російські війська прибралися з української території, але на іншій території України, яку контролює Україна, - а це більш як 90%, ми повинні навести лад і порядок та залучити інвесторів, створити робочі місця, поступово наповнювати бюджет і підвищувати соціальні стандарти для українців», - наголосив Арсеній Яценюк.

Для того, аби залучити інвесторів, Уряд проводить 13 липня першу інвестиційну конференцію у Сполучених Штатах Америки.

Глава Уряду повідомив, що на цій інвестиційній конференції очікується участь близько 150 керівників найбільших американських компаній.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра економіки України Айвараса Абромавичуса «на належному рівні організувати проведення інвестиційної конференції».

В інвестиційній конференції у США візьме участь Голова Фонду державного майна України з презентацією плану приватизації:

«Вкотре наполягаю на тому, що повинна бути проведена прозора приватизація декількох об'єктів - показова, конкурентна, коли, з одного боку, ми залучимо кошти іноземних інвесторів, а з іншого - дамо можливість іноземним інвесторам побачити, що правила в країні змінилися, що приватизаційні конкурси робляться не під українських олігархів, а під справжні іноземні компанії, які готові вкладати гроші, розвивати українську економіку і створювати робочі місця».

Глава Уряду повідомив, що в конференції також візьме участь Голова Державної фіскальної служби України з презентацією плану реформування «як фіскальної служби, так і податкової системи в цілому».

За словами Арсенія Яценюка, в ході конференції буде оприлюднений план податкових змін щодо енергетичного сектору країни:

«Стратегічна мета держави – через десять років позбутися енергетичної залежності. Ті складні реформи, в тому числі і в тарифоутворенні, які ми проводимо сьогодні в країні, мають одну мету – бути абсолютно енергетично незалежною державою, мати власний газ і нафту, споживати якомога менше енергетичних ресурсів, запровадити енергоефективність - і таким чином зменшити рахунки для населення України за житлово-комунальні послугами і збільшити власний видобуток та енергетичну незалежність країни».

Окрім цього, за словами Арсенія Яценюка, до участі в інвестиційній конференції будуть запрошені керівники низки українських державних компаній і представники приватного сектора.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua